Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Διευκρινίσεις σχετικά με το άρθρο 13 του υπό ψήφιση «πολυνομοσχεδίου» που αφορά την απαλλαγή των παραχωρησιούχων από αμοιβές των τοπικών αρχών στις περιπτώσεις που οι σχετικές υπηρεσίες δεν παρέχονται από τους Δήμους

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27 και Δραγατσανίου 2,
101 83 Αθήνα
Τηλ.: 213 136 4915, 213 136 4916,
213 136 4351, Fax: 213 136 4402
E-mail: [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διευκρινίσεις σχετικά με το άρθρο 13 του υπό ψήφιση «πολυνομοσχεδίου» που αφορά την απαλλαγή των παραχωρησιούχων από αμοιβές των τοπικών αρχών στις περιπτώσεις που οι σχετικές υπηρεσίες δεν παρέχονται από τους Δήμους, παρέχει με γραπτή δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Κώστας Πουλάκης.


Αναλυτικά, η δήλωση έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια των φόβων και των ενστάσεων που διατυπώθηκαν ως προς το άρθρο 13 του υπό ψήφιση πολυνομοσχεδίου, σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη των Ο.Τ.Α., θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι :

· Πρώτον, είναι σαφές με βάση τη διατύπωση της διάταξης ότι οι παραχωρησιούχοι δεν θα απαλλάσσονται από όλες συλλήβδην τις αμοιβές που χαρακτηρίζονται «τέλη», αλλά μόνο από όσες είναι πράγματι ανταποδοτικές σε σύνδεση με συγκεκριμένη υπηρεσία.

· Δεύτερον, η απαλλαγή είναι δυνητική και θα πρέπει να προβλέπεται ρητά στην οικεία σύμβαση ότι ο ανάδοχος αναλαμβάνει να παρέχει μόνος του τις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Άλλωστε, υπενθυμίζεται ότι ήδη – με παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης – η διάταξη βελτιώθηκε αισθητά σε σχέση με την αρχική της διατύπωση, ενώ είναι δεδομένο ότι μέχρι την τελευταία στιγμή το Υπουργείο είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο βελτίωσης τυχόν ασαφών ή προβληματικών διατυπώσεων».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο