Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τ. Αλεξιάδης: «Έχουμε ζητήσει από τους θεσμούς την παράταση της παραγραφής των εκκρεμών υποθέσεων»

Ο Αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κος Τρύφων Αλεξιάδης εμφανίστηκε στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη Καλημέρα Ελλάδα συζητώντας για διάφορα φορολογικά θέματα.

Για τον έλεγχο των υποθέσεων της λίστας Λαγκάρντ σημείωσε ότι παραγράφονται στις  31 Δεκεμβρίου 2015 όμως η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζήτηση με τους θεσμούς και έχει ζητήσει την παράταση όλων συνολικά των υποθέσεων που εκκρεμούν και δεν θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχός τους στο τέλος του έτους. Όπως σχετικά ανέφερε ο αναπληρωτής "η αίσθηση μου είναι ότι θα έχουμε θετική εισήγηση από τους θεσμούς"

Για τα "capital control" στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους που ο αναπληρωτής ανέφερε οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται από την χρήση του πλαστικού χρήματος. Εξήγησε επίσης ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι θα υπάρχει περιορισμός στην χρήση μετρητών από μισθωτούς και συνταξιούχους. Είπε επίσης ότι για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν αρκετά σενάρια τα οποία εξετάζονται αλλά δεν υπάρχει ακόμα καμία τελική απόφαση. Η μόνη απόφαση είναι για την επέκταση της χρήσης της πλαστικής κάρτας προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε : "Πάμε να κάνουμε μια μεγάλη αλλαγή στην χώρα. Πρέπει να αλλάξει η λογική σε όλους.

Θα βρεθεί ένας τρόπος να ανοίγεται ένας τραπεζικός επαγγελματικός λογαριασμός ο οποίος θα είναι ακατάσχετος και στον οποίο θα μπαίνουν τα έσοδα της κάθε επιχείρησης από την συναλλαγή με την κάρτα."
"Η χρήση του πλαστικού χρήματος θα γίνει σε δύο άξονες. Έναν υποχρεωτικό και έναν προαιρετικό. Εξετάζουμε να είναι υποχρεωτική σε νέες επιχειρήσεις αλλά και σε ορισμένους κλάδους επαγγελματιών."


Ετικέτες για αναζήτηση παραγραφή Αλεξιάδης capital control


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο