Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση από το Υ.Ο. για την ανάκτηση φορολογικών απαλλαγών, με αφορμή τη σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αναφέρεται στην ανάκτηση φορολογικών απαλλαγών, οι οποίες είχαν χορηγηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση με βάση το νόμο 3220/2004, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Ανακοίνωση για την ανάκτηση φορολογικών απαλλαγών, με αφορμή τη σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αναφέρεται στην ανάκτηση φορολογικών απαλλαγών, οι οποίες είχαν χορηγηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση με βάση το νόμο 3220/2004, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

«Με το άρθρο 2 του ν. 3220/2004, που είχε εισάγει και ψηφίσει η προηγούμενη Κυβέρνηση, προβλέπονταν φορολογικές απαλλαγές σε επιχειρήσεις μέσω της διαμόρφωσης αφορολόγητου αποθεματικού. Οι απαλλαγές αυτές δεν ήταν συνεπείς με την κοινοτική νομοθεσία και δεν είχε προηγηθεί ούτε καν ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2005 διαδικασία κατά της χώρας μας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας,  η Κυβέρνηση υποστήριξε, στο βαθμό που ήταν δυνατό, τη δυνατότητα ενίσχυσης των περίπου 3.500 επιχειρήσεων που είχαν κάνει χρήση της συγκεκριμένης διάταξης του ν. 3220/2004. Κατά τις διαπραγματεύσεις που έγιναν και διήρκεσαν περισσότερο από ενάμισι χρόνο, υπήρξαν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Ειδικότερα, μπορούν να απαλλαγούν από την υποχρέωση επιστροφής των συγκεκριμένων ενισχύσεων περίπου 3.200 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις των εγκεκριμένων κανονισμών κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, μπορούν να απαλλαγούν μεγάλες επιχειρήσεις,  που πραγματοποίησαν τις επενδύσεις τους σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων της Ε.Ε. Η διαδικασία για την επιστροφή των ενισχύσεων στις υπόλοιπες περιπτώσεις, θα καθορισθεί μετά από διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι με το ν. 3299/2004 που ψήφισε η σημερινή Κυβέρνηση, καταργήθηκε η δυνατότητα φορολογικών απαλλαγών, που δεν ήταν συνεπείς με την κοινοτική νομοθεσία και συνεπώς δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα επιστροφής για τις επιχειρήσεις που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του». 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο