Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Προγραμματική Συμφωνία ΕΚΔΔΑ και Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης


Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) υπέγραψε Προγραμματική Συμφωνία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης (ΓΓΠΣΔΥ). Επιδίωξη της επιμορφωτικής σύμπραξης είναι η βελτίωση του συνολικού πλαισίου λειτουργίας της ΓΓΠΣΔΥ, η διαρκής επιμόρφωση του στελεχικού της δυναμικού, καθώς και η αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Η συμφωνία, η οποία υπεγράφη από την Πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ, Αν. Καθ. Ιφιγένεια Καμτσίδου, και τον Γενικό Γραμματέα της ΓΓΠΣΔΥ, Μιχάλη Χατζηθεοδώρου, προβλέπει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού πλαισίου δράσεων που θα συνδέονται με τους επιχειρησιακούς στόχους και τις οργανωτικές αλλαγές της ΓΓΠΣΔΥ. Ειδικότερα, προβλέπεται να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του ΕΚΔΔΑ επιμορφωτικές δράσεις με έμφαση, μεταξύ των άλλων:

- στην απλούστευση διοικητικών διαδικασιών και στη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών,
- στη βελτίωση της διοικητικής συμπεριφοράς και στην ανάπτυξη της ηθικής και επαγγελματικής δεοντολογίας,
- στην ανάπτυξη εφαρμογών πληροφορικής και στη διαχείριση κεντρικών και περιφερειακών υποδομών τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ),
- στην ασφάλεια,φυσική και ηλεκτρονική, των προσωπικών δεδομένων, των συναλλαγών και των δημόσιων εγγράφων,
- στη διαχείριση και τον έλεγχο δημοσίων συμβάσεων -συγχρηματοδοτούμενων και μη- έργων πληροφορικής και άλλων προμηθειών,  
- στην ανάπτυξη και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και τη διαχείριση και αξιολόγησή του με βάση τις υπηρεσιακές προτεραιότητες.

Ιδιαίτερη κατηγορία αποτελούν οι δράσεις μεταφοράς τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης σε καλές πρακτικές και πρότυπα που έχουν υιοθετηθεί με επιτυχία σε ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και οι δράσεις προαγωγικής εκπαίδευσης κατά τρόπο που να διασφαλίζεται η διασύνδεση και συμπληρωματικότητα μεταξύ εκπαίδευσης και διοικητικής ικανότητας των στελεχών και να υποστηρίζεται ένα αξιοκρατικό πλαίσιο αξιολόγησης των ειδικοτήτων.


Ετικέτες για αναζήτηση ΓΓΠΣ ΕΚΔΔΑ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο