Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Π.ΟΜ.Ι.Δ.Α. - Εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες των ιδιοκτητών ακινήτων το σ/ν που δόθηκε σε «διαβούλευση»… Σε «θάνατο» και τα διατηρητέα… Έκκληση για διαβούλευση με την Π.ΟΜ.Ι.Δ.Α.


Αθήνα, 11.10.2015

Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη
Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γιώργο Χουλιαράκη

Ενταύθα                                                                                                

ΘΕΜΑ: Εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες των ιδιοκτητών ακινήτων το σ/ν που δόθηκε σε «διαβούλευση»… Σε «θάνατο» και τα διατηρητέα… Έκκληση για διαβούλευση με την ΠΟΜΙΔΑ.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί

Με τις διατάξεις του σν που δώσατε σε «διαβούλευση» μέσα σε μια Κυριακή, και χωρίς καμιά απολύτως ουσιαστική διαβούλευση μαζί μας, οδηγείτε κυριολεκτικά στο εκτελεστικό απόσπασμα τεράστιες κατηγορίες ιδιοκτητών ακινήτων.

Συγκεκριμένα, με διατάξεις που ελάχιστοι μπορούν να καταλάβουν:

1. Επιβάλλετε στυγνή φορολόγηση στα αποδεδειγμένα ανείσπρακτα μισθώματα, εξωθώντας την κοινωνία σε αναγκαστικές εξώσεις, αλλά και αυτοδικίες, αφού και οι νόμιμες εξώσεις σήμερα απαγορεύονται.

2. Αυξάνετε τη φορολογία των μισθωμάτων έως και 40% την ώρα που ζητάτε την καταβολή βαρύτατου ΕΝΦΙΑ από τους ίδιους φορολογούμενους.

3. Καταδικάζετε σε αφανισμό και κατεδάφιση τα διατηρητέα κτίρια της χώρας μας άνω των 100 ετών, επιβάλλοντας συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ, παρά τη ρητή διάταξη του Συντάγματος (24 παρ.6) και την κυρωμένη από τη χώρα μας Διεθνή Σύμβαση της Γρανάδας (Σ28.1).

4. Η επιβολή συμπληρωματικού φόρου ΕΝΦΙΑ στην εκτός σχεδίου γη ήταν πάγιο αίτημά μας, με αποκλειστικό στόχο να υπάρξει δυνατότητα της αναγκαίας αντίστοιχης ελάφρυνσης του φορολογικού βάρους της αστικής περιουσίας, η οποία αδυνατεί πλέον να ανταπεξέλθει στη δημευτική διπλή φορολόγηση ΕΝΦΙΑ με βάση αντικειμενικές αξίες που ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν, και όχι να αποτελέσει αυτό ένα ακόμη στυγνό φορολογικό μέτρο σε βάρος της ιδιοκτησίας.

----

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 11.10.2015

ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟ, ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ και ΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ

Σε σχέση με τη σημερινή επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών, η ΠΟΜΙΔΑ διευκρινίζει τα εξής:

Οι κατηγορίες ακινήτων που επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες τους με συμπληρωματικό φόρο από 1.1.2015, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 2 του σν που δόθηκε στη δημοσιότητα,  δεν είναι τα διατηρητέα και τα αγροτεμάχια, όπως αρχικά προέκυπτε από την προσπάθεια «αποκρυπτογράφησης» των αλλεπάλληλων γριφωδών νομοθετικών ρυθμίσεων. Είναι τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, η απαλλαγή των οποίων είχε προστεθεί εμβόλιμα με το άρθρο 126 του Ν.4316/2014 (ΦΕΚ Α 270) ως δύο τελευταία εδάφια και τα οποία καταργήθηκαν με την  υποπαρ. Δ.3. του  άρθρου 2 του πρόσφατου Ν.4336/2015 (ΦΕΚ Α 94/14.8.2015), με αρχική ισχύ κατάργησης από 19.8.2015, η οποία με το σν μετατίθεται αναδρομικά την 1.1.2015, ώστε να έχει άμεση ισχύ.

Τα καταργούμενα εδάφια που είχαν προστεθεί στο τέλος της σχετικής ρύθμισης, είναι στην πραγματικότητα τα εξής:

 «Επίσης στη συνολική αξία του πρώτου εδαφίου δεν συνυπολογίζεται η αξία των δικαιωμάτων επί των ξενοδοχειακών κτιρίων του άρθρου 8 της 1129485/479/Γ0013/ΠΟΛ.1310/3.12.1996 (Β΄ 1152) απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, τα οποία ιδιοχρησιμοποιούνται από ξενοδοχειακές ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και η αξία των δικαιωμάτων επί των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων / διαμερισμάτων, εφόσον διαθέτουν σχετικό Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού, τα οποία ιδιοχρησιμοποιούνται από ξενοδοχειακές ατομικές επιχειρήσεις. Δεν περιλαμβάνονται στη ρύθμιση του προηγούμενου εδαφίου οι τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις (βίλες), οι τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα.»

Με αλλεπάλληλες επιστολές μας σας ζητήσαμε να μας καλέσετε σε άμεση και ουσιαστική διαβούλευση για τα παραπάνω ζητήματα, τα οποία συμβαίνει να γνωρίζουμε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, αφού για μας είναι κυριολεκτικά θέματα «ζωής και θανάτου», πλην ματαίως. Σας καλούμε να το πράξετε έστω και τώρα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                         

Στράτος Παραδιάς                               

Πρόεδρος Διεθνούς Εν.Ιδ. Ακινήτων                                     

Ο Αντιπρόεδρος

Διονύσης Χιόνης

Καθηγητής Δημ. Οικον. ΔΠΘ

Η Γεν. Γραμματεύς

Αιμιλία Βαδόκα

Αντιπρ. Εν. Ιδ. Ελλάδος


Ετικέτες για αναζήτηση ΠΟΜΙΔΑ ΕΝΦΙΑ διατηρητέα διαβούλευση


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο