Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Οι πιστωτικές κάρτες μειώνουν την παραοικονομία, η χρήση των μετρητών έχει κόστος»

Ο Γενικός Διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, Νίκος Καμπανόπουλος επισημαίνει τα οφέλη της χρήσης πιστωτικών καρτών και σημειώνει ότι στην Ελλάδα μόνο ένα στα 33 ευρώ πληρώνεται με VISA, ενώ (αντίστοιχα) στην Ευρώπη, 1 στα έξι”.

“Όσο μεγαλύτερες είναι οι ηλεκτρονικές πληρωμές, τόσο μικρότερα είναι τα φαινόμενα παραοικονομίας και φοροδιαφυγής”, υπογραμμίζει ο Γενικός Διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, Νίκος Καμπανόπουλος.

Ο κ.Καμπανόπουλος επικαλέστηκε στοιχεία και μελέτες, μιλώντας στο Πρακτορείο FM , από τα οποία προκύπτει, ότι η χρήση της πιστωτικής κάρτας αυξάνει τα φορολογικά έσοδα, διότι “οι ηλεκτρονικές πληρωμές καταγράφονται και είναι γνωστό που, πώς και από ποιον γίνονται, άρα υποχρεωτικά πρέπει να αποδοθεί ο ΦΠΑ, που αναλογεί στο κράτος”.

Σημείωσε δε, ότι “σε πολλές χώρες ήδη ισχύουν περιορισμοί στην χρήση μετρητών για αγορές πάνω από κάποιο ποσό” και αναφέρθηκε σε αγορές πάνω από 1.500 ευρώ στην Ελλάδα, ενώ διατύπωσε την εκτίμηση, ότι υπάρχει “μεγάλη προοπτική στην Ελληνική αγορά” σε ό,τι αφορά στην αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών, που σήμερα δεν είναι τόσο διαδεδομένες. Επικαλούμενος στοιχεία της εταιρείας του, είπε ότι στην Ελλάδα “μόνο ένα στα 33 ευρώ πληρώνεται με VISA, ενώ (αντίστοιχα) στην Ευρώπη, 1 στα έξι”.

Αναφερόμενος στο κόστος της χρήσης των πιστωτικών καρτών, ο κ.Καμπανόπουλος σημείωσε ότι “ποτέ δεν γίνεται κουβέντα για το κόστος των μετρητών”.

Επικαλούμενος μελέτη που έγινε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εξήγησε ότι “οι πληρωμές στοιχίζουν από 2 έως 3 % του ΑΕΠ, τα 2/3 από το οποίο αφορούν στις πληρωμές με μετρητά, τα οποία “δεν είναι δωρεάν, έχουν κόστος καταμέτρησης, διαχείρισης και μεταφοράς”.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η αποδοχή της χρήσης των πιστωτικών καρτών είναι καλή και δεν έχουν καταγραφεί παράπονα από ξένους επισκέπτες, αλλά εξέφρασε επιφυλάξεις για τις τελευταίες αναφορές για 200.000-400.000 νέα τερματικά, ενώ διευκρίνισε ότι η VISA δε μπορεί να επηρεάσει τις προμήθειες.

Πηγή: http://www.skai.gr


Ετικέτες για αναζήτηση ΑΕΠ έσοδα αγορές πληρωμές πιστωτική


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο