Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων για το θέμα των ελεγκτών Ανων.Εταιρειών

Με την επιχειρούμενη τροποποίηση του Ν.2190/20 επέρχεται μεταβολή στον υποχρεωτικό έλεγχο των ανωνύμων εταιρειών από τους Συναδέλφους Οικονομολόγους Λογιστές Ελεγκτές.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ


Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές


Με την επιχειρούμενη τροποποίηση του Ν.2190/20 επέρχεται μεταβολή στον υποχρεωτικό έλεγχο των ανωνύμων εταιρειών από τους Συναδέλφους Οικονομολόγους Λογιστές Ελεγκτές.
Μέχρι σήμερα το σύνολο των ανωνύμων εταιρειών υπάγονταν σε υποχρεωτικό έλεγχο ο οποίος πιστοποιούσε στους μετόχους, στους επενδυτές, στους πιστωτές και στους εργαζόμενους, στη διοίκηση και στα διευθυντικά στελέχη την ακρίβεια των οικονομικών καταστάσεων. Με μία ελάχιστη επιβάρυνση που τις περισσότερες φορές για την εργασία που εκτελούνταν δεν αποτελούσε αξιοπρεπή αμοιβή, πληθώρα συνάδελφων μας Οικονομολόγων εκτελούσε με επάρκεια τον έλεγχο και συνέβαλε στην διαφάνεια και στην προστασία των συναλλασσόμενων μερών στο οικονομικό γίγνεσθαι.
Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι αντί την αναβάθμιση του ελέγχου που όλοι επιθυμούσαμε και με προτάσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου επιδιώκαμε την κατοχύρωση και την διαφάνεια στον τόπο η επερχόμενη τροποποίηση του Νόμου καταργεί ουσιαστικά τον έλεγχο αφού απαλλάσσει επιχειρήσεις μέχρι 1.500.000 ευρώ κύκλο εργασιών και οι διακηρύξεις περί της αναγκαίας διαφάνειας μένουν απλές διακηρύξεις.
Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές
Σας καλούμε να ξαναδείτε τις προτάσεις του αντιπροσωπευτικού μας οργάνου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, να μην προχωρήσετε στην κατάργηση του ελέγχου και να μην πρωτοτυπήσει η χώρα μας διεθνώς καταργώντας τον έλεγχο.
Σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες οι έλεγχοι είναι γενικευμένοι και η κατάργησή τους στην χώρα μας θα αποτελέσει μελανό σημείο στην ιστορία της.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΚΟΥΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΙΟΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο