Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

«Σύμφωνο το ελληνικό εμπόριο με POS και κάρτες»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Μητροπόλεως 42, 105 63 Αθήνα • τηλ.: 210 3259200, fax: 210 3259209, email: [email protected] 

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Το ελληνικό εμπόριο λέει “POS παντού-κάρτες σε όλους”»


Το ελληνικό εμπόριο λέει ξεκάθαρα ΝΑΙ στη χρήση πλαστικού χρήματος και η ΕΣΕΕ ξεκινά μια πανελλαδική καμπάνια με μήνυμα προς όλες τις τράπεζες "POS παντού, κάρτες σε όλους".
Είναι θετικό ότι η Κομισιόν θεωρεί δυνατή τη συγχρηματοδότηση από τα κοινοτικά ταμεία της τοποθέτησης τερματικών συσκευών POS σε επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον Επίτροπο Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Jonathan Hill, απαντώντας σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με τη χρήση πιστωτικών/χρεωστικών καρτών στην Ελλάδα και στην ΕΕ.

Η ΕΣΕΕ απέστειλε ήδη επιστολές στις διοικήσεις όλων των ελληνικών τραπεζών, ζητώντας συνάντηση για το θέμα των τραπεζικών χρεώσεων και της προμήθειας συσκευών POS σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά και αγορά της Ελλάδας. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι από τα 150.000 μηχανάκια POS που είναι σε χρήση σήμερα, θα απαιτηθούν άλλα 400.000 για να καλύψουν τις συνολικές ανάγκες της ελληνικής αγοράς.

Μετά από ένα τρίμηνο λειτουργίας της αγοράς με ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) και δεδομένου του νέου περιβάλλοντος που έχουν φέρει στις συναλλαγές τόσο των επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών, ο εμπορικός κόσμος της χώρας θεωρεί ως άμεση προτεραιότητα την εφ´ όλης της ύλης συζήτηση για τον επανακαθορισμό των χρεώσεων των εμπορικών συναλλαγών με τις ελληνικές τράπεζες. Θεωρούμε ως αυτονόητο ότι, οι χρεώσεις των τραπεζών για συνήθεις συναλλαγές μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών και το κόστος των εμβασμάτων μέσω e-banking και ΑΤΜ, πρέπει επίσης να αναπροσαρμοστούν ανάλογα. 

Είναι πλέον πρόσφορο το έδαφος για την αναζήτηση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων, ώστε οι σχετικές χρεώσεις για τις τραπεζικές εργασίες να ανταποκρίνονται τόσο στον συνεχώς αυξανόμενο όγκο και ζήτηση, όσο και στις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες των εμπόρων και των καταναλωτών.

Επιπλέον, για την προσαρμογή των εμπορικών επιχειρήσεων σε αυτό το νέο περιβάλλον, είναι απόλυτα επιβεβλημένη αφενός η ευρεία διασπορά της χρήσης των απαραίτητων για τις συναλλαγές συσκευών POS, όσο και η κατά το δυνατόν καλύτερη κατάρτιση των επιχειρηματιών στην ασφαλή χρήση τους και στις προϋποθέσεις λειτουργίας τους. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε ως απαραίτητο να υπάρξει προηγούμενη συνεννόηση ανάμεσα στην ΕΣΕΕ και τις τράπεζες για τη προμήθεια, τοποθέτηση, τεχνική υποστήριξη και χρήση των συγκεκριμένων μηχανημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να συνεργαστούμε για την συνολική διευθέτηση των ανωτέρω ζητημάτων, ζητήσαμε συνάντηση με όλες τις Διοικήσεις των συστημικών τραπεζών για να τα συζητήσουμε δια ζώσης και να αναζητήσουμε από κοινού τις ορθότερες λύσεις και τις άμεσες ενέργειες μέσω του "έξυπνου" προγράμματος ενημέρωσης και προστασίας "FEEL-SAFE" της ΕΣΕΕ.


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΣΕΕ τράπεζες POS capital controls κάρτες


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο