Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Κ. Κόλλιας: «Η κτηματαγορά στην πρώτη γραμμή της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 210 5203922  , FAX: 5202903,  e-mail: [email protected]

Αθήνα, 07-10-2015 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κ. Κόλλιας : Η κτηματαγορά στην πρώτη γραμμή της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας.

 
Στο δυναμικό ρόλο, που μπορεί να παίξει τo real estate στη νέα αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, κατά την ομιλία του στο συνέδριο Prodexpo 2015. Όπως είπε, αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν η κτηματαγορά απελευθερωθεί από στρεβλώσεις δεκαετιών, σταματήσει να είναι η ιερή αγελάδα, που αρέσκεται να αρμέγει η εφορία, λειτουργήσει σε ένα πλαίσιο ευνοϊκό για επενδύσεις, χωρίς γραφειοκρατία και καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη, με ταυτόχρονο σεβασμό στο περιβάλλον, και με έμφαση στην κατεύθυνση των αναγκών των επενδυτών – ιδιωτών και επιχειρήσεων -, συνδυάζοντας τις τάσεις της διεθνούς αγοράς με τα πλεονεκτήματα, που εξακολουθεί να διαθέτει η χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των κόκκινων δανείων, ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι τα υψηλά επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων σε εταιρείες, ειδικότερα μικρού και μεσαίου μεγέθους, επιβραδύνουν την πιστωτική επέκταση και δεσμεύουν τραπεζικά κεφάλαια, τα οποία διαφορετικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση του δανεισμού, και – κατά συνέπεια – την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων από τις επιχειρήσεις.

Για το σκοπό αυτό, υποστήριξε ότι είναι σημαντικό να δοθεί άμεσα λύση στο συγκεκριμένο θέμα. 
Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2105203922
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο