Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οn line έλεγχος της Εφορίας στις αποδείξεις, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο.

Στην τελική ευθεία μπήκε χθες βράδυ η σύνταξη του σχεδίου νόμου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε σύσκεψη υπό τον Γ. Αλογοσκούφη και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αντ. Μπέζα και υπηρεσιακών παραγόντων...

Οn line έλεγχος της Εφορίας στις αποδείξεις, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο.


Στην τελική ευθεία μπήκε χθες βράδυ η σύνταξη του σχεδίου νόμου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε σύσκεψη υπό τον Γ. Αλογοσκούφη και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αντ. Μπέζα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αιχμή του δόρατος της πολιτικής για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα είναι τα κίνητρα της έκπτωσης φόρου με βάση αποδείξεις για ορισμένες δαπάνες που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι.

Διασταύρωση
Για να διασφαλιστεί, όμως, ότι οι αποδείξεις δεν θα γίνουν αντικείμενο νέας φοροδιαφυγής, μεταξύ των ασφαλιστικών δικλίδων που εξετάστηκαν στη χθεσινή σύσκεψη είναι να θεσπιστεί υποχρέωση όσων επιχειρήσεων εκδίδουν μεγάλο αριθμό αποδείξεων για δαπάνες που αναγνωρίζονται για έκπτωση φόρου να ενημερώνουν ηλεκτρονικά τις φορολογικές αρχές για τις συναλλαγές τους. Κατά βάσιν η υποχρέωση αυτή θα αφορά τις ασφαλιστικές εταιρείες που εκδίδουν μεγάλο αριθμό αποδείξεων για ασφάλιστρα, για δαπάνες νοσηλείας κ.λπ. Με το σύστημα αυτό η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου θα μπορεί να διασταυρώνει την ειλικρινή ή μη εγγραφή των εκπιπτόμενων ποσών από τους φορολογούμενους-λήπτες των αποδείξεων ιδίως των φορολογουμένων που υποβάλλουν φορολογική δήλωση ηλεκτρονικά.

Για τον τρόπο υλοποίησης του μέτρου εξετάζονται εναλλακτικά:
- Η On line ενημέρωση για την έκδοση κάθε απόδειξης.
- Η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας από τους φορείς, προκειμένου να μπορεί το υπουργείο Οικονομικών μέσω «ψηφιακού κλειδιού» να διασταυρώνει τους κωδικούς των δαπανών στις δηλώσεις των φορολογούμενων με την πρωτογενή εγγραφή στα βιβλία του εκδότη της απόδειξης.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο