Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Εικονικοί έλεγχοι σε μικρές εταιρείες στην περιφέρεια»

Σε αναμέτρηση ανάμεσα στον υφυπουργό Ανάπτυξης Ι. Παπαθανασίου και τους βουλευτές της ΝΔ για τα συμφέροντα των φοροτεχνικών εξελίχθηκε η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου με το οποίο αναμορφώνεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των Ανωνύμων Εταιρειών που παρέμενε σε ισχύ από το 1929.

«Εικονικοί έλεγχοι σε μικρές εταιρείες στην περιφέρεια»


Σε αναμέτρηση ανάμεσα στον υφυπουργό Ανάπτυξης Ι. Παπαθανασίου και τους βουλευτές της ΝΔ για τα συμφέροντα των φοροτεχνικών εξελίχθηκε η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου με το οποίο αναμορφώνεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των Ανωνύμων Εταιρειών που παρέμενε σε ισχύ από το 1929.

Με αφορμή τη νέα ρύθμιση με βάση την οποία καταργείται ο υποχρεωτικός μέχρι σήμερα έλεγχος από φοροτεχνικούς στις εταιρείες με ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι 1,5 εκατ. ευρώ, ο κ. Παπαθανασίου, κατήγγειλε ευθέως πως ο έλεγχος ήταν απολύτως εικονικός και αναξιόπιστος, αφού «δεν τον λάμβανε κανείς υπόψιν».

Φοροτεχνικοί
«Ο έλεγχος που κάνατε ήταν ανύπαρκτος!» παρατήρησε θυμωμένος, όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου και πρώην φοροτεχνικός, Γ. Καρασμάνης, υποστήριξε ότι ο κλάδος θα απωλέσει έσοδα και ιδίως στην επαρχία, όπου δεν υπάρχουν μεγάλες επιχειρήσεις. «Οι υπογραφές πολλές φορές πουλιόνταν κι αγοράζονταν!» απάντησε εκνευρισμένος ο υφυπουργός που έσπευσε να προσθέσει «σας διαβεβαιώ, ότι, ούτε οι φοροτεχνικοί θα ήθελαν να συζητήσουμε πως γινόταν ο έλεγχος των μικρών επιχειρήσεων. Και στο κάτω-κάτω, το νομοσχέδιο δεν ρυθμίζει την εισοδηματική κατάσταση κανενός!». Σημειώνεται ότι με βάση τη νέα ρύθμιση, οι εταιρείες με τζίρο μέχρι 1,5 εκατ. ευρώ απαλλάσσονται απλώς από την υποχρέωση ελέγχου του ισολογισμού τους. Αντίθετα, από 1,5 εκατ. μέχρι τα 5 εκατ. ευρώ θα ελέγχονται από φοροτεχνικούς με δίπλωμα Α Τάξεως, όπως έχει συμφωνήσει και το Οικονομικό Επιμελητήριο και πάνω από 5 εκατ. ευρώ από Ορκωτούς Ελεγκτές.

Ρυθμίσεις
«Απαλλάσσουμε τις μικρές επιχειρήσεις από μια περιττή δαπάνη» εξήγησε ο υφυπουργός «επειδή ακριβώς θέλουμε να μειώσουμε το λειτουργικό τους κόστος και να δημιουργήσουμε εταιρείες με ισχυρή κεφαλαιακή βάση στις οποίες μπορεί να γίνεται ουσιαστικότερος έλεγχος. Ταυτόχρονα όμως διευκολύνουμε τους όρους ίδρυσης μιας ΑΕ και διασφαλίζουμε τα δικαιώματα της μειοψηφίας». Όπως σχολίασε αναφερόμενος συνολικά στο νομοσχέδιο το οποίο με κάποιες επιφυλάξεις υπερψήφισε επί της αρχής και το ΠΑΣΟΚ με τον Π. Ρήγα «θέλουμε ένα σύγχρονο πλαίσιο για όλες τις επιχειρήσεις. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η συντεχνιακή λογική και οι αποσπασματικές ρυθμίσεις που εξυπηρετούν ατομικές περιπτώσεις. Πρέπει να κάνουμε κι εμείς πορτοκαλιές αν θέλουμε πορτοκάλια, τουτέστιν, καλύτερο επενδυτικό περιβάλλον, επενδύσεις και θέσεις εργασίας!».

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο