Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διευκρίνιση σχετικά με τις αναρτήσεις στο Γ.Ε.ΜΗ. και τις χρεώσεις από το Επιμελητήριο Καρδίτσας

Διευκρίνιση σχετικά με τις αναρτήσεις στο Γ.Ε.ΜΗ. και τις χρεώσεις από το Επιμελητήριο Καρδίτσας
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά


Καρδίτσα, 6 Οκτωβρίου 2015

ΘΕΜΑ: 039_06.10.15 ΓΕΜΗ Διευκρίνιση σχετικά με τις αναρτήσεις και τις χρεώσεις από το Επιμελητήριο Καρδίτσας

Συνάδελφοι,

Με επιστολή μας στις 29.09.15 ενημερώσαμε ότι τις καταχωρήσεις στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής των ατομικών επιχειρήσεων και προσωπικών εταιρειών, προτίθεται να τις κάνει το Επιμελητήριο Καρδίτσας (για τις επιχειρήσεις του Νομού Καρδίτσας).

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέραμε: «..Το επιμελητήριο ανταποκρίθηκε στην προτροπή του Συλλόγου μας. Το Επιμελητήριο Καρδίτσας, θα προβεί στην ανάρτηση – καταχώρηση των στοιχείων που απαιτούνται για λογαριασμό των επιχειρηματιών μελών του, χωρίς επιπλέον κόστος, δίνοντας με τον τρόπο αυτό μια ανάσα στις επιχειρήσεις του νομού (αφού δεν θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση), κυρίως όμως στους συναδέλφους λογιστές – φοροτεχνικούς τους Νομού, (μέλη και μη μέλη του Συλλόγου, το όφελος είναι για όλους) και απαλλάσσοντάς μας από μια άχρηστη εργασία χωρίς νόημα. κυρίως όμως και πιθανότατα με χαμένο χρόνο, εργατοώρες και χωρίς αμοιβή για τους περισσοτέρους».

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, διευκρινίζουμε ότι:

- Όταν λέμε ότι θα γίνει η ανάρτηση από το Επιμελητήριο Καρδίτσας χωρίς επιπλέον χρέωση, εννοούμε ότι δεν θα χρεωθούν οι επιχειρήσεις με επιπλέον κόστος. Δεν θα πληρώσουν δηλαδή επιπλέον αμοιβή στους λογιστές για την καταχώρηση αυτή, όχι ότι δεν θα χρεωθούν τα 10+30,00€ ή 10,00€+80,00€.

- Ο κάθε επιχειρηματίας μπορεί να κάνει την καταχώρηση αυτή μόνος του, ή να ζητήσει από το λογιστή του να την κάνει, με ή χωρίς αμοιβή.

- Το Δ.Σ. του Συλλόγου κρίναμε ότι με τον τρόπο αυτό, εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των μελών συναδέλφων, οι οποίοι έχουν επιφορτισθεί με ότι υπάρχει στο ηλεκτρονικό γίγνεσθαι και το μόνο που μας έλειπε ακόμη ήταν, να ασχοληθούμε με την –επαναλαμβάνουμε- παντελώς άχρηστη για μας συγκεκριμένη εργασία.  

- Ο κάθε συνάδελφος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να προβεί για λογαριασμό του πελάτη του στην ανάρτηση του αποδεικτικού υποβολής (με ή χωρίς αμοιβή είναι επίσης παγερά αδιάφορο, ο καθένας αποφασίζει τα του οίκου του), αυτό όμως δεν αλλάζει το σκεπτικό της απόφασής μας.

- Η καταχώρηση του αποδεικτικού υποβολής δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει από το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας έπειτα από συνεννόηση, επέλεξε να βοηθήσει (δεν προβλέπεται από πουθενά αυτό) και να προβεί στις αναρτήσεις των αποδεικτικών υποβολής, έπειτα από προτροπή του Συλλόγου μας για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση στις επιχειρήσεις.

Αυτά προς διευκρίνιση, γιατί τις τελευταίες ημέρες πολλά ακούστηκαν, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά γεγονότα.


Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                    
Γιώργος Παπαδημητρίου                            

Ο Γ. Γραμματέας
Κώστας Λαμπρόπουλος


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης