Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Διευκρίνιση σχετικά με τις αναρτήσεις στο Γ.Ε.ΜΗ. και τις χρεώσεις από το Επιμελητήριο ΚαρδίτσαςΚαρδίτσα, 6 Οκτωβρίου 2015

ΘΕΜΑ: 039_06.10.15 ΓΕΜΗ Διευκρίνιση σχετικά με τις αναρτήσεις και τις χρεώσεις από το Επιμελητήριο Καρδίτσας

Συνάδελφοι,

Με επιστολή μας στις 29.09.15 ενημερώσαμε ότι τις καταχωρήσεις στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής των ατομικών επιχειρήσεων και προσωπικών εταιρειών, προτίθεται να τις κάνει το Επιμελητήριο Καρδίτσας (για τις επιχειρήσεις του Νομού Καρδίτσας).

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέραμε: «..Το επιμελητήριο ανταποκρίθηκε στην προτροπή του Συλλόγου μας. Το Επιμελητήριο Καρδίτσας, θα προβεί στην ανάρτηση – καταχώρηση των στοιχείων που απαιτούνται για λογαριασμό των επιχειρηματιών μελών του, χωρίς επιπλέον κόστος, δίνοντας με τον τρόπο αυτό μια ανάσα στις επιχειρήσεις του νομού (αφού δεν θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση), κυρίως όμως στους συναδέλφους λογιστές – φοροτεχνικούς τους Νομού, (μέλη και μη μέλη του Συλλόγου, το όφελος είναι για όλους) και απαλλάσσοντάς μας από μια άχρηστη εργασία χωρίς νόημα. κυρίως όμως και πιθανότατα με χαμένο χρόνο, εργατοώρες και χωρίς αμοιβή για τους περισσοτέρους».

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, διευκρινίζουμε ότι:

- Όταν λέμε ότι θα γίνει η ανάρτηση από το Επιμελητήριο Καρδίτσας χωρίς επιπλέον χρέωση, εννοούμε ότι δεν θα χρεωθούν οι επιχειρήσεις με επιπλέον κόστος. Δεν θα πληρώσουν δηλαδή επιπλέον αμοιβή στους λογιστές για την καταχώρηση αυτή, όχι ότι δεν θα χρεωθούν τα 10+30,00€ ή 10,00€+80,00€.

- Ο κάθε επιχειρηματίας μπορεί να κάνει την καταχώρηση αυτή μόνος του, ή να ζητήσει από το λογιστή του να την κάνει, με ή χωρίς αμοιβή.

- Το Δ.Σ. του Συλλόγου κρίναμε ότι με τον τρόπο αυτό, εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των μελών συναδέλφων, οι οποίοι έχουν επιφορτισθεί με ότι υπάρχει στο ηλεκτρονικό γίγνεσθαι και το μόνο που μας έλειπε ακόμη ήταν, να ασχοληθούμε με την –επαναλαμβάνουμε- παντελώς άχρηστη για μας συγκεκριμένη εργασία.  

- Ο κάθε συνάδελφος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να προβεί για λογαριασμό του πελάτη του στην ανάρτηση του αποδεικτικού υποβολής (με ή χωρίς αμοιβή είναι επίσης παγερά αδιάφορο, ο καθένας αποφασίζει τα του οίκου του), αυτό όμως δεν αλλάζει το σκεπτικό της απόφασής μας.

- Η καταχώρηση του αποδεικτικού υποβολής δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει από το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας έπειτα από συνεννόηση, επέλεξε να βοηθήσει (δεν προβλέπεται από πουθενά αυτό) και να προβεί στις αναρτήσεις των αποδεικτικών υποβολής, έπειτα από προτροπή του Συλλόγου μας για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση στις επιχειρήσεις.

Αυτά προς διευκρίνιση, γιατί τις τελευταίες ημέρες πολλά ακούστηκαν, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά γεγονότα.


Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                    
Γιώργος Παπαδημητρίου                            

Ο Γ. Γραμματέας
Κώστας Λαμπρόπουλος


Ετικέτες για αναζήτηση ΓΕΜΗ Καρδίτσα


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο