Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Κ. Κόλλιας: «Η οικονομία δεν έχει περιθώρια αντοχής για ενάμισι και πλέον χρόνο»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 210 5203922  , FAX: 5202903,  e-mail: [email protected]

Αθήνα, 06-10-2015  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το σχέδιο των 20 μηνών για την έξοδο από την κρίση, που περιέγραψε σε πολύ γενικές γραμμές ο πρωθυπουργός, είναι το πρώτο πλάνο, το οποίο έχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιστρέψουμε στην ουσία στις αγορές και θα βγούμε από τα μνημόνια.

Από την άλλη πλευρά, όμως, οι 20 αυτοί μήνες είναι πολύ μεγάλο διάστημα, με βάση τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας.

Μετά από πεντέμισι χρόνια σκληρής λιτότητας, βαρέων φόρων και μείωσης των εισοδημάτων, που έχουν βιώσει, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις καλούνται - βάσει του προσχεδίου του προϋπολογισμού - να επωμιστούν μέτρα επιπλέον 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η συνεχιζόμενη ύφεση φέτος και το 2016, αλλά και η επιστροφή σε αύξηση της ανεργίας, αναμένεται να ενισχύσουν την ασφυξία στην αγορά, καθιστώντας αμφίβολη την είσπραξη αυτών των επιπλέον φόρων από τους εξαντλημένους φοροδοτικά Έλληνες φορολογούμενους.

Η οικονομία δεν έχει περιθώρια αντοχής για ενάμισι και πλέον χρόνο.

Η - απαραίτητη - ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέχρι το τέλος του 2015 μπορεί να αποτελέσει - μαζί με τη σύναψη συμφωνιών για προσέλκυση επενδύσεων - την απαρχή για να βελτιωθεί άμεσα το κλίμα εντός και εκτός συνόρων για τη χώρα και να εκκινήσουν και να ολοκληρωθούν ταχύτερα οι δέουσες κινήσεις για την έξοδο από την κρίση.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, στο πλαίσιο και του θεσμικού του ρόλου ως οικονομικός σύμβουλος της Πολιτείας, είναι πάντα στη διάθεση της κυβέρνησης για να συνεισφέρει με τις θέσεις και προτάσεις του για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.


Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2105203922
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο