Ειδήσεις Επενδύσεις - Αναπτυξιακά

Ανοίγει ο δρόμος για να αξιοποιηθούν 20 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις μετά τη συνάντηση με την Επίτροπο Κ. Κρέτσου

Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συνάντηση με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. Κορίνα Κρέτσου δήλωσε:

«Θα ήθελα κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω την αρμόδια για τα διαρθρωτικά ταμεία Επίτροπο, η οποία είναι πάντα υποστηρικτική στα θέματα της Ελλάδας. Συνέβαλε μάλιστα στην ολοκλήρωση δύο πολύ σημαντικών πρωτοβουλιών και συμφωνιών σε επίπεδο Κομισιόν, που αναμένουμε να επικυρωθούν αύριο από το Ευρωκοινοβούλιο: την αύξηση στο 100% της κοινοτικής χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 και τον διπλασιασμό κατ’ εξαίρεση για την Ελλάδα, της προκαταβολής για το επόμενο ΕΣΠΑ 2014-2020 από 7% σε 14%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 2 δισ. ευρώ άμεσης καταβολής.

Συζητήσαμε επίσης όλα τα θέματα που αφορούν την ολοκλήρωση του προγράμματος στον προβλεπόμενο χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους δύο μήνες η ροή απορρόφησης του τρέχοντος προγράμματος έχει φτάσει το 1 δισ. ευρώ και συνεπώς είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα ολοκληρωθούν όπως έχει προγραμματιστεί και θα προχωρήσουμε στην επόμενη φάση.»

Από την πλευρά της η Κορίνα Κρέτσου επεσήμανε:

«Είχα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον Υφυπουργό για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση. Θεωρώ πολύ καλή εξέλιξη τη δημιουργία θέσης ειδικά για τον συντονισμό των διαρθρωτικών ταμείων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό προτείναμε ειδικά μέτρα για την Ελλάδα. Αύριο μάλιστα αναμένεται να ψηφιστεί η τροποποίηση της νομοθεσίας στο Ευρωκοινοβούλιο για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας. Με την υιοθέτηση αυτών των ειδικών μέτρων, θα ανοίξει ο δρόμος για να αξιοποιηθούν 20 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ. Η Επιτροπή πρότεινε η συγχρηματοδότηση προς την Ελλάδα να αυξηθεί στο 100% για την περίοδο 2007-2013, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω ο κρατικός προϋπολογισμός.

Δεν ήταν εύκολο να υποστηρίξω στο Κοινοβούλιο τα ειδικά αυτά μέτρα. Ωστόσο πιστεύω ότι η κατάσταση της Ελλάδας είναι ιδιαίτερη και η απόφαση να την υποστηρίξουμε συνιστά μια πραγματική κίνηση αλληλεγγύης. Η εφαρμογή των μέτρων, όμως, αποτελεί 100% ευθύνη των ελληνικών αρχών και είναι πλέον θέμα πολιτικής βούλησης το αν θα χρησιμοποιηθεί αυτή η θετική εξέλιξη προς όφελος της χώρας».


Από το Γραφείο Τύπου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο