Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Μέσα στον Οκτώβριο η νομοθετική ρύθμιση για την αυτοδίκαιη αργία δημοσίων υπαλλήλων που κατηγορούνται για κακούργημα

Η αυτοδίκαιη αργία θα αίρεται όταν θα υπάρχει δικαστική αθωωτική απόφαση για τον κατηγορούμενο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Κοινές δηλώσεις αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκη και Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ.Ρακιντζή


Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκης και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής είχαν σήμερα συνάντηση με θέμα την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για την αυτοδίκαιη αργία δημοσίων υπαλλήλων που κατηγορούνται για κακούργημα και τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη βελτίωση του πειθαρχικού δικαίου. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ.Βερναρδάκης και ο κ.Ρακιντζής προέβησαν σε δηλώσεις, με τις οποίες επιβεβαίωσαν τη συνεργασία τους για τα παραπάνω θέματα.

Ο κ.Βερναρδάκης δήλωσε ότι αποφασίστηκε η άμεση νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος των κατηγορουμένων για κακούργημα δημοσίων υπαλλήλων η οποία θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο κατατίθεται μέσα στον Οκτώβρη. Με τη νέα ρύθμιση θα επιβάλλεται αυτοδίκαιη αργία στους υπαλλήλους του Δημοσίου για τους οποίους υπάρχει αμετάκλητη δικαστική παραπομπή για κακουργήματα αλλά και για άλλα αδικήματα όπως αυτά της υπεξαίρεσης (κοινής και στην υπηρεσία), απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, δωροδοκίας, απιστίας περί την υπηρεσία καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Ο αναπληρωτής Υπουργός ανακοίνωσε την απόφαση σύστασης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη βελτίωση του πειθαρχικού δικαίου ώστε να εξισορροπείται το δημόσιο συμφέρον με το τεκμήριο της αθωότητας.

Ο κ.Ρακιντζής τόνισε την ανάγκη άμεσης σύγκλησης των πειθαρχικών συμβουλίων αλλά και την αναγκαιότητα της νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε να τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία  όσοι δημόσιοι υπάλληλοι παραπέμπονται δικαστικά σε κακούργημα. Επίσης υπογράμμισε ότι το πειθαρχικό δίκαιο πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικό και γρήγορο.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ Βερναρδάκης δήλωσε ότι έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή πολλών πειθαρχικών συμβουλίων αυτή την εβδομάδα και οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται οφείλονται σε διοικητικές διαδικασίες. Επίσης σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, οι κκ. Βερναρδάκης και Ρακιντζής διευκρίνισαν ότι η αυτοδίκαιη αργία θα αίρεται όταν θα υπάρχει δικαστική αθωωτική απόφαση για τον κατηγορούμενο.


Ετικέτες για αναζήτηση δημόσιοι υπάλληλοι αυτοδίκαιη αργία


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο