Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναστολή του 23% Φ.Π.Α. στα ιδιωτικά σχολεία θα ανακοινώσει ο Α. Τσίπρας

Αναστολή του μέτρου του 23% ΦΠΑ συνολικά στην ιδιωτική εκπαίδευση αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή.

Η αρχική απόφαση για την επιβολή του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία προκάλεσε οξύτατες αντιδράσεις από την πλευρά χιλιάδων γονέων, οι οποίοι θα έπρεπε να πληρώσουν αυξημένα δίδακτρα, αλλά και των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Γονέων Ιωακείμ Καλλιβρούσης, εκτιμάται ότι περί τα 20.000 παιδιά θα φύγουν από τα ιδιωτικά σχολεία σε περίπτωση που επιβληθεί ΦΠΑ. Ανάλογες ήταν οι αντιδράσεις και από τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, με τον πρόεδρο του συνδέσμου τους Μπάμπη Κυραϊλίδη να προαναγγέλλει στην «Κ» προσφυγή στη Δικαιοσύνη (ελληνική και ευρωπαϊκή), αν τελικά εφαρμοστεί το μέτρο. «Τηρούμε στάση αναμονής, προσδοκώντας να αποδειχθεί ότι οι πολιτικοί προεκλογικά καμιά φορά λένε και αλήθεια», ανέφερε δηκτικά ο κ. Κυραϊλίδης, υπονοώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά δεσμεύτηκε στην κατάργηση του ΦΠΑ, συμπλέοντας με τα υπόλοιπα κόμματα που είχαν τέτοιο αίτημα.

Συνολικά, αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα λειτουργούν 239 ιδιωτικά σχολεία και στις δύο εκπαιδευτικές βαθμίδες, με περίπου 85.000 μαθητές. Στην ιδιωτική εκπαίδευση εργάζονται περίπου 30.000 άτομα, εκ των οποίων 10.000 είναι εκπαιδευτικοί και 20.000 διοικητικό προσωπικό.

Πηγή: Η Καθημερινή


Ετικέτες για αναζήτηση ΦΠΑ ιδιωτικά σχολεία εκπαίδευση


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο