Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σε τρεις βάσεις το νέο θεσμικό πλαίσιο για έρευνα και τεχνολογία

17 Ιούλιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και την τεχνολογία -το οποίο κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή- ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης, Παιδείας, Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομίας και Εθνικής ¶μυνας.
Σε τρεις βάσεις το νέο θεσμικό πλαίσιο για έρευνα και τεχνολογία

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και την τεχνολογία -το οποίο κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή- ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης, Παιδείας, Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομίας και Εθνικής ¶μυνας.

Όπως δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, το νομοσχέδιο συνιστά μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις της νέας διακυβέρνησης. Ο υπ. Ανάπτυξης εισηγήθηκε από κοινού με την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου, το νέο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και την τεχνολογία.

«Στόχος του είναι να καταστεί η Ελλάδα ανταγωνιστική στην οικονομία της γνώσης και να μπορέσει να έχει μεγαλύτερες επιδόσεις και να παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις στα θέματα της έρευνας και της τεχνολογίας», ανέφερε ο κ. Σιούφας και συμπλήρωσε ότι το νομοσχέδιο επικεντρώνεται σε θέματα καινοτομίας, επενδύει στη γνώση και την έρευνα και αξιοποιεί το επιστημονικό δυναμικό και «τις δυνατότητες των μυαλών της χώρας».

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για την έρευνα βασίζεται σε τρεις άξονες:

Πρώτον, προώθηση προγραμμάτων συνεργασίας πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, μεγάλων οργανισμών (εθνικών και διεθνικών).

Δεύτερον, ενίσχυση της έρευνας με κίνητρα για τους άριστους στην επιστήμη και τους καινοτόμους.

Τρίτον, προώθηση επιχειρηματικότητας στις νέες τεχνολογίες.

Ο κ. Σιούφας χαρακτήρισε «κλειδί», για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να αμβλυνθούν οι όποιες αδυναμίες του όλου συστήματος μέχρι σήμερα, τη συνεργασία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, των ερευνητικών κέντρων και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, έκανε λόγο για στενή συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης επί δύο χρόνια και τόνισε ότι το νομοσχέδιο για την έρευνα και την τεχνολογία αναβαθμίζει τον ρόλο του υπουργείου Παιδείας και δίνει την ευκαιρία για την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού εντός και εκτός της Ελλάδας.

Ερωτηθείσα η κ. Γιαννάκου για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες με την ανάρτηση λανθασμένων βαθμολογικών πινάκων, είπε ότι το πρόβλημα διορθώθηκε και σήμερα οι σωστές ανακοινώσεις είναι στη θέση τους.

Πηγή express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης