Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε τρεις βάσεις το νέο θεσμικό πλαίσιο για έρευνα και τεχνολογία

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και την τεχνολογία -το οποίο κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή- ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης, Παιδείας, Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομίας και Εθνικής ¶μυνας.

Σε τρεις βάσεις το νέο θεσμικό πλαίσιο για έρευνα και τεχνολογία

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και την τεχνολογία -το οποίο κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή- ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης, Παιδείας, Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομίας και Εθνικής ¶μυνας.

Όπως δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, το νομοσχέδιο συνιστά μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις της νέας διακυβέρνησης. Ο υπ. Ανάπτυξης εισηγήθηκε από κοινού με την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου, το νέο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και την τεχνολογία.

«Στόχος του είναι να καταστεί η Ελλάδα ανταγωνιστική στην οικονομία της γνώσης και να μπορέσει να έχει μεγαλύτερες επιδόσεις και να παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις στα θέματα της έρευνας και της τεχνολογίας», ανέφερε ο κ. Σιούφας και συμπλήρωσε ότι το νομοσχέδιο επικεντρώνεται σε θέματα καινοτομίας, επενδύει στη γνώση και την έρευνα και αξιοποιεί το επιστημονικό δυναμικό και «τις δυνατότητες των μυαλών της χώρας».

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για την έρευνα βασίζεται σε τρεις άξονες:

Πρώτον, προώθηση προγραμμάτων συνεργασίας πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, μεγάλων οργανισμών (εθνικών και διεθνικών).

Δεύτερον, ενίσχυση της έρευνας με κίνητρα για τους άριστους στην επιστήμη και τους καινοτόμους.

Τρίτον, προώθηση επιχειρηματικότητας στις νέες τεχνολογίες.

Ο κ. Σιούφας χαρακτήρισε «κλειδί», για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να αμβλυνθούν οι όποιες αδυναμίες του όλου συστήματος μέχρι σήμερα, τη συνεργασία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, των ερευνητικών κέντρων και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, έκανε λόγο για στενή συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης επί δύο χρόνια και τόνισε ότι το νομοσχέδιο για την έρευνα και την τεχνολογία αναβαθμίζει τον ρόλο του υπουργείου Παιδείας και δίνει την ευκαιρία για την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού εντός και εκτός της Ελλάδας.

Ερωτηθείσα η κ. Γιαννάκου για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε χθες με την ανάρτηση λανθασμένων βαθμολογικών πινάκων, είπε ότι το πρόβλημα διορθώθηκε και σήμερα οι σωστές ανακοινώσεις είναι στη θέση τους.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο