Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με 48 προαπαιτούμενα «κλείδωσε» η λίστα για να ξεπαγώσουν 2 δισ. ευρώ

Η δέσμη των μέτρων «κλείδωσε» κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας του Eurogroup (Euro-working Group), και αναμένεται να επικυρωθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα.

Σαράντα-οκτώ δράσεις περιλαμβάνει η λίστα με τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να λάβει την πρώτη υποδόση στήριξης, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η δέσμη των μέτρων «κλείδωσε» κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας του Eurogroup (Euro-working Group), και αναμένεται να επικυρωθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα.

Τα 2 δισεκ. ευρώ αποτελούν μέρος των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που εκκρεμούν από την πρώτη δόση του νέου προγράμματος στήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στην πρώτη δέσμη περιλαμβάνονται οι εκκρεμείς υποχρεώσεις του Αυγούστου, καθώς και εκείνες που έπρεπε, βάσει του μνημονίου, θα υλοποιηθούν τον Σεπτέμβριο.

Στη δεύτερη δέσμη υπάρχουν τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου, μεταξύ των οποίων βρίσκονται το φορολογικό, το ασφαλιστικό, η πώληση του ΑΔΜΗΕ ή η εύρεση ισοδύναμου, η επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων κ.ά.

Ο επικεφαλής του Euro-working Group, Τόμας Βίζερ, έχει πάντως δηλώσει πως η δεύτερη δόση, ύψους 1 δισεκ. ευρώ, θα πρέπει να συνδέεται με την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και με αλλαγές στους κανόνες διοίκησής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, κατά την τηλεδιάσκεψη δεν τέθηκε καθόλου το ζήτημα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο