Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέτρα στήριξης για τους έλληνες εξαγωγείς προανήγγειλε ο Μάρδας

Μέτρα στήριξης για τους έλληνες εξαγωγείς που δεν μπορούν να βρουν διέξοδο προς τις διεθνείς αγορές, πρόκειται να ανακοινώσει τη Δευτέρα η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, εγκαινιάζοντας την 1η Διεθνή Επιχειρηματική Έκθεση Σερρών «Ser Expo 2015», η οποία άνοιξε απόψε τις πύλες της και θα λειτουργήσει μέχρι και την Κυριακή.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μάρδας επισήμανε ότι στη διάρκεια της περιήγησής του στην έκθεση είδε καινοτόμες προτάσεις στον τομέα του επιχειρείν και τονίζοντας ότι ο Νομός Σερρών έχει να επιδείξει εξαιρετικά δυναμικά προϊόντα, διατύπωσε την ευχή του χρόνου η «SerExpo» να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στο σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη τη διοίκηση του επιμελητηρίου Σερρών για τη διοργάνωση συνεδρίου στο πλαίσιο της έκθεσης και επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «η πραγματοποίηση της έκθεσης δηλώνει πείσμα και επιμονή για την ανάπτυξη του τόπου και της χώρας».

Ο επικεφαλής του επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, υπογράμμισε την ανάγκη να «γνωρίσουν άπαντες τα προϊόντα που παράγουν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Σερραίοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες», και πρόσθεσε ότι «τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να ενισχυθεί η προσπάθεια όλων εκείνων, που ακόμη και παρά τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, στηρίζουν εμπράκτως τον τόπο και την κοινωνία».

Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεση που φιλοξενείται στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (πρώην Νομαρχία), δίνουν δυναμικό «παρών» 120 επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής, εκ των οποίων ποσοστό 40% εξ αυτών είναι μεταποιητικές, αν και στο Νομό αντιπροσωπεύουν μόλις το 12%.

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν, ενώ επισημαίνεται ότι συνολικά έχουν τυπωθεί 40.000 χαρτάκια με αριθμούς, που θα αποτελούν και τη συμμετοχή του κάθε επισκέπτη στις κληρώσεις δώρων που θα γίνονται κάθε μισή ώρα από τις 10 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ. Στην έκθεση έχουν προσκληθεί οι μαθητές όλων των σχολείων του Νομού, περισσότεροι από 1000 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Σημειώνεται ότι πλούσιο είναι το πρόγραμμα το παράλληλων εκδηλώσεων της Διεθνούς Έκθεσης, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, συναυλίες της Ελένης Τσαλιγοπούλου και του Κώστα Μακεδόνα, αλλά και πραγματοποίηση φόρουμ με τη συμμετοχή Βαλκάνιων και ημερίδας για τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Πηγή: http://www.skai.gr/
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο