Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρόσβαση των Δ.Ο.Υ. στο σύστημα ηλεκτρονικού εισιτήριου αγώνων επαγγελματικού αθλητισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ


Αθήνα,  2 Οκτωβρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ. ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΑΓΩΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες, Α.Ε.Ε και τα Τμήματα Αμειβόμενων Αθλητών, Τ.Α.Ε., εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (Φ.Η.Μ) για την έκδοση ονομαστικών/αριθμημένων εισιτηρίων αγώνων επαγγελματικού αθλητισμού, που εμπίπτουν στις διατάξεις περί έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου κατά τα ειδικότερα οριζόμενα με την Κ.Υ.Α. με αριθμ. ΥΠΟΠΑΙΘ /ΓΔΥΑ /ΔΤΥ /ΤΜΑΕ /229157/12877/1280/236.

Τα ως άνω εκδιδόμενα ηλεκτρονικά εισιτήρια διαφυλάσσονται από τους υπόχρεους κατ’ ελάχιστον για διάστημα πέντε ετών από τη λήξη του αντίστοιχου φορολογικού έτους, εντός του οποίου υπάρχει η υπάρχει η υποχρέωση υποβολής δήλωσης ή υπό προϋποθέσεις μέχρι την παραγραφή του δικαιώματος της φορολογικής διοίκησης έκδοσης πράξης προσδιορισμού του φόρου ή μέχρι την τελεσιδικία της απαίτησης της φορολογικής διοίκησης, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 2 του ν. 4174/2013.

Επίσης με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων κοινοποιήθηκαν οι διατάξεις της Κ.Υ.Α. με αριθμ. ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΜΑΕ/229157/12877/1280/236 και δόθηκαν οδηγίες για την παραλαβή από τις κατά τόπους αρμόδιες Δ.Ο.Υ. των ειδικών κωδικών αριθμών από τις Α.Α.Ε. και Τ.Α.Α., προκειμένου να έχουν άμεση πρόσβαση στο Επιμέρους Σύστημα Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου κάθε Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. για τον έλεγχο των φορολογικών στοιχείων των διατεθειμένων εισιτηρίων. Με την ανωτέρω εγκύκλιο προβλέπεται ο ορισμός από τον Προϊστάμενο κάθε Δ.Ο.Υ. αρμόδιου υπαλλήλου για την παραλαβή των ως άνω ειδικών κωδικών αριθμών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο