Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Οριστικοποίηση των Αρχικών Εγγραφών του Εθνικού Κτηματολογίου στις περιοχές Καλαμπακίου και Μεγ. Αλεξάνδρου του Δήμου Δράμας

ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Α.Ε.
ΕΚΧΑ

01/10/2015

Τελευταία ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στις περιοχές Καλαμπακίου και Μεγ. Αλεξάνδρου του Δήμου Δράμας (Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) για να διορθώσουν τυχόν ελλείψεις ή σφάλματα στην καταγραφή της ιδιοκτησίας τους.

Η προθεσμία για την διόρθωση των Αρχικών κτηματολογικών Εγγραφών για τις περιοχές αυτές λήγει για τους κατοίκους εσωτερικού την ερχόμενη Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 ενώ για τους μόνιμους κατοίκους εξωτερικού, τους εργαζόμενους μόνιμα στο εξωτερικό και το Ελληνικό Δημόσιο την 6η Οκτωβρίου 2017, αντίστοιχα.

Μετά την λήξη των παραπάνω προθεσμιών οι Αρχικές Εγγραφές καθίστανται οριστικές και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχόμενου τους, ενώ τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη» για τα οποία δεν ζητήθηκε η διόρθωση τους εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, περιέρχονται στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς, επειδή οι διορθώσεις των Αρχικών Εγγραφών πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν τις παραπάνω ημερομηνίες, είναι πολύ σημαντικό οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις συγκεκριμένες περιοχές να ελέγξουν έγκαιρα την κατάσταση του ακινήτου τους στο Κτηματολόγιο και να προβούν, εφόσον απαιτείται, στις απαραίτητες διορθώσεις.

Για τον σκοπό αυτό μπορούν να επισκεφθούν, τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες - Τελικά Στοιχεία Κτηματογράφησης – Αρχικές Εγγραφές στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. (www.ktimatologio.gr) ή να επικοινωνήσουν με το Κτηματολογικό Γραφείο Δράμας που βρίσκεται στο Δικαστικό Μέγαρο Δράμας (τηλ: 25210-25152). Σε περίπτωση που εντοπίσουν ελλείψεις ή σφάλματα θα πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν την προβλεπόμενη διαδικασία διόρθωσης, απευθυνόμενοι στο εν λόγω Κτηματολογικό Γραφείο.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-6505600 και στο www.ktimatologio.gr


Ετικέτες για αναζήτηση κτηματολόγιο ΕΚΧΑ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο