Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αικ. Σαββαΐδου: «Πολλαπλά οφέλη από την επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή και Ομιλία της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων στο Athens Digital Payments Summit 2015


Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων εσόδων, κα Κατερίνα Σαββαΐδου συμμετείχε ως κεντρική ομιλήτρια στην Σύνοδο Digital Payments Summit 2015, που οργανώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 στην Αθήνα από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας υπό την αιγίδα της Αντιπροεδρίας της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και στην οποία συμμετείχαν φορείς της αγοράς.

Η κα Σαββαΐδου αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών στη ΓΓΔΕ και ειδικότερα στην ηλεκτρονική πληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο με banking ή e-banking, στην ηλεκτρονική πληρωμή παραβόλων (e-παράβολο), καθώς και στη θέση σε παραγωγική λειτουργία της εφαρμογής ηλεκτρονικών πληρωμών στα τελωνεία.

Η κα Σαββαΐδου έκανε επίσης αναφορά στις δράσεις που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα, όπως κυρίως η παροχή δυνατότητας στους φορολογούμενους για την καταβολή των οφειλών τους μέσω τραπεζικών καρτών (πιστωτικών, χρεωστικών, προπληρωμένων), καθώς και μέσω άλλων σύγχρονων μορφών πληρωμής, ενώ επισήμανε τη σημασία της επέκτασης της χρήσης καρτών στις εμπορικές συναλλαγές (Β2Β) στην προσπάθεια για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των φορολογικών ελέγχων, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της παραοικονομίας και του μαύρου χρήματος, καθώς και την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης.

Η κα Σαββαΐδου συμπερασματικά τόνισε ότι η επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τη φορολογική διοίκηση λόγω της παροχής σε αυτήν της δυνατότητας διασταυρώσεων από την άντληση στοιχείων της συναλλαγής και τη χρήση έμμεσων τεχνικών ελέγχων όσο και για τις επιχειρήσεις λόγω της μείωσης του διοικητικού κόστους και της μείωσης του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Τέλος η Γενική Γραμματέας εξήρε την κοινή προσπάθεια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών προς όφελος της χώρας, ενώ τόνισε ότι η επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών και η μείωση χρήσης μετρητών θα συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της παραοικονομίας και της διαφθοράς. Για το σκοπό αυτό η ΓΓΔΕ με τη συνεργασία της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών επεξεργάζεται σχέδιο για την προώθηση και τη διευκόλυνση των ηλεκτρονικών πληρωμών και τη μείωση της χρήσης των μετρητών.
 


Ετικέτες για αναζήτηση ΓΓΔΕ e-παράβολο πιστωτικές Digital Payments


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο