Αποτελέσματα live αναζήτησης

Π.Ο.Φ.Ε.Ε - Ενημέρωση για την συνάντηση με Κινέζικη αντιπροσωπεία

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ανταποκρινόμενο σε σχετική πρόσκληση του ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ συμμετείχε σε συνάντηση που διοργανώθηκε με στόχο την ενημέρωση, επί φορολογικών θεμάτων, Κινέζικης αντιπροσωπείας που αποτελείτο από υπαλλήλους της τοπικής φορολογικής υπηρεσίας του Δήμου Beijing - Xicheng (Πεκίνο).
Π.Ο.Φ.Ε.Ε  -  ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2007

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ανταποκρινόμενο σε σχετική πρόσκληση του ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ συμμετείχε σε συνάντηση  που διοργανώθηκε με στόχο την ενημέρωση, επί φορολογικών θεμάτων, Κινέζικης αντιπροσωπείας που αποτελείτο από υπαλλήλους της τοπικής φορολογικής υπηρεσίας του Δήμου Beijing - Xicheng (Πεκίνο).

Εκ μέρους της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., που ήταν η μόνη υπεύθυνη σε επίπεδο ομοσπονδίας  για την παροχή της ενημέρωσης που ζήτησε και έλαβε η Κινέζικη αποστολή, παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας κος Νικόλαος Πατέλης και το Μέλος του Δ.Σ. κος Αντώνιος Κολιόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ε.Φ.Ε.Ε. Αθηνών, κος Παπαδόπουλος Δημήτριος.

Η επί δίωρο ενημέρωση της Κινέζικης επταμελούς αποστολής, με την βοήθεια διερμηνέα, αφορούσε  τόσο το υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς της Ελλάδας (άμεσοι και έμμεσοι φόροι) αλλά κυρίως «πως ελέγχεται η φοροδιαφυγή» σύμφωνα και με την πρόσκληση του Επιμελητηρίου.

Μετά την εισήγηση, που τους παραδόθηκε και σε αγγλική μετάφραση, για το φορολογικό καθεστώς και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά και για το ποινολόγιο δόθηκαν απαντήσεις σε πολλές και συγκεκριμένες ερωτήσεις των Κινέζων επισκεπτών οι οποίοι, στο τέλος, δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από την όλη ενημέρωση, ενώ  δέχθηκαν και αυτοί με την σειρά τους να απαντήσουν σε ανάλογα ερωτήματα.
Οι απαντήσεις τους μας έκαναν γνωστό αφ΄ ενός το γεγονός ότι η «παγκοσμιοποίηση» δεν  αφορά μόνον την παραγωγή προϊόντων και την διακίνηση τους αλλά και την ύπαρξη κρουσμάτων φοροδιαφυγής σε συνδυασμό με την έλλειψη φορολογικής συνείδησης και στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη και αφ΄ ετέρου ότι το ιδιαίτερο φορολογικό καθεστώς των «ξένων» επενδύσεων έπαυσε να ισχύει καθώς «ο στόχος επετεύχθη».
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός Γραμματέας
             
Πανίδης Ι. Αβραάμ                                                     Πατέλης Γ. Νικόλαος



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης