Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Π.Ο.Φ.Ε.Ε - Ενημέρωση για την συνάντηση με Κινέζικη αντιπροσωπεία

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ανταποκρινόμενο σε σχετική πρόσκληση του ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ συμμετείχε σε συνάντηση που διοργανώθηκε με στόχο την ενημέρωση, επί φορολογικών θεμάτων, Κινέζικης αντιπροσωπείας που αποτελείτο από υπαλλήλους της τοπικής φορολογικής υπηρεσίας του Δήμου Beijing - Xicheng (Πεκίνο).

Π.Ο.Φ.Ε.Ε  -  ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2007

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ανταποκρινόμενο σε σχετική πρόσκληση του ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ συμμετείχε σε συνάντηση  που διοργανώθηκε με στόχο την ενημέρωση, επί φορολογικών θεμάτων, Κινέζικης αντιπροσωπείας που αποτελείτο από υπαλλήλους της τοπικής φορολογικής υπηρεσίας του Δήμου Beijing - Xicheng (Πεκίνο).

Εκ μέρους της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., που ήταν η μόνη υπεύθυνη σε επίπεδο ομοσπονδίας  για την παροχή της ενημέρωσης που ζήτησε και έλαβε η Κινέζικη αποστολή, παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας κος Νικόλαος Πατέλης και το Μέλος του Δ.Σ. κος Αντώνιος Κολιόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ε.Φ.Ε.Ε. Αθηνών, κος Παπαδόπουλος Δημήτριος.

Η επί δίωρο ενημέρωση της Κινέζικης επταμελούς αποστολής, με την βοήθεια διερμηνέα, αφορούσε  τόσο το υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς της Ελλάδας (άμεσοι και έμμεσοι φόροι) αλλά κυρίως «πως ελέγχεται η φοροδιαφυγή» σύμφωνα και με την πρόσκληση του Επιμελητηρίου.

Μετά την εισήγηση, που τους παραδόθηκε και σε αγγλική μετάφραση, για το φορολογικό καθεστώς και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά και για το ποινολόγιο δόθηκαν απαντήσεις σε πολλές και συγκεκριμένες ερωτήσεις των Κινέζων επισκεπτών οι οποίοι, στο τέλος, δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από την όλη ενημέρωση, ενώ  δέχθηκαν και αυτοί με την σειρά τους να απαντήσουν σε ανάλογα ερωτήματα.
Οι απαντήσεις τους μας έκαναν γνωστό αφ΄ ενός το γεγονός ότι η «παγκοσμιοποίηση» δεν  αφορά μόνον την παραγωγή προϊόντων και την διακίνηση τους αλλά και την ύπαρξη κρουσμάτων φοροδιαφυγής σε συνδυασμό με την έλλειψη φορολογικής συνείδησης και στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη και αφ΄ ετέρου ότι το ιδιαίτερο φορολογικό καθεστώς των «ξένων» επενδύσεων έπαυσε να ισχύει καθώς «ο στόχος επετεύχθη».
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός Γραμματέας
             
Πανίδης Ι. Αβραάμ                                                     Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο