Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πλαφόν οι 2 ανέλεγκτες χρήσεις στις εισηγμένες

Aλλάζει άρδην το σκηνικό των φορολογικών ελέγχων στις εισηγμένες στο Xρηματιστήριο επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών στον ελεγκτικό μηχανισμό, καμία εισηγμένη δεν θα πρέπει να εμφανίζει περισσότερες των δύο ανέλεγκτων χρήσεων, ενώ προτεραιότητα θα δίνεται και στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις των εταιριών αυτών..

Πλαφόν οι 2 ανέλεγκτες χρήσεις στις εισηγμένεςΜεγάλος αριθμός εισηγμένων εταιριών εμφανίζει σήμερα περισσότερα από δύο ανέλεγκτα οικονομικά έτη, ενώ αρκετές ακόμη χρήσεις έχουν παραγραφεί, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να έχει χάσει σημαντικά ποσά από πρόσθετους φόρους και πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι η υποχρέωση του ελεγκτικού μηχανισμού για διενέργεια τακτικών ελέγχων στις εισηγμένες προβλέπεται τόσο από εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος, που αποσκοπεί στην καλύτερη ενημέρωση των επενδυτών και στην ομαλή λειτουργία της κεφαλαιαγοράς, όσο και από τον νόμο 2324/1995 που όμως δεν εφαρμόζονται απολύτως.

Εξάλλου παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι αποδεικνύεται ζημιογόνα για τους μετόχους η κατόπιν πολλών χρόνων επιβάρυνση των αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιριών, ακόμη και άνω του 20%.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο