Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Γ.Ε.ΜΗ.: Τις αναρτήσεις για τις επιχειρήσεις του Ν. Καρδίτσας θα τις κάνει το Επιμελητήριο ΚαρδίτσαςΚαρδίτσα, 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΘΕΜΑ: 035_29.09.15 ΓΕΜΗ: τις αναρτήσεις για τις επιχειρήσεις του ν. Καρδίτσας θα τις κάνει το Επιμελητήριο Καρδίτσας

Συνάδελφοι,

Αναδείξαμε το θέμα των αναρτήσεων στο ΓΕΜΗ, των αποδεικτικών υποβολής φυσικών προσώπων και προσωπικών εταιρειών από αρχές Ιουλίου ακόμη.

Το γεγονός ότι η ανάρτηση των δικαιολογητικών αυτών καμία σχέση δεν έχει με τους Λογιστές Φοροτεχνικούς, ήταν η βασική απαίτηση του Συλλόγου και παραμένει μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Το γεγονός επίσης ότι κάποιοι συνάδελφοι πήραν την πρωτοβουλία, ασχολήθηκαν και έκαναν τις αναρτήσεις των αποδεικτικών υποβολής στο ΓΕΜΗ για λογαριασμό των επιχειρήσεων – πελατών τους (και μάλιστα χωρίς καν να το γνωρίζουν οι επιχειρηματίες – πελάτες τους), είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους. Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι εργασία που αφορά τους λογιστές – φοροτεχνικούς.

Με επιστολή του Συλλόγου προς το Ε.Β.Ε. Καρδίτσας, ενημερώσαμε για το πρόβλημα που δημιουργείται με τις προθεσμίες, με την ηλεκτρονική γραφειοκρατία αλλά –το κυριότερο- με το κόστος που θα επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις. Ήδη η ανάρτηση στο ΓΕΜΗ απαιτεί 10,00€ δικαίωμα εγγραφής + 30,00€ διατήρηση μερίδας φυσικού προσώπου ή 80,00€ διατήρησης μερίδας προσωπικής εταιρείας.

Με την επιστολή μας ζητούσαμε να αναλάβει το Επιμελητήριο / ΓΕΜΗ να κάνει τις αναρτήσεις δωρεάν, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό και δίνοντας μια ανάσα στις επιχειρήσεις.

Το επιμελητήριο ανταποκρίθηκε στην προτροπή του Συλλόγου μας. Σήμερα το μεσημέρι έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου κ. Αντωνίου Ηλία, παρουσία της Διευθύντριας κ. Κοτρώνη και της Προϊσταμένης κ. Παπαβασιλείου Ελπίδας, ενημερώθηκα και σας ενημερώνω ότι:

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας, θα προβεί στην ανάρτηση – καταχώρηση των στοιχείων που απαιτούνται για λογαριασμό των επιχειρηματιών μελών του, χωρίς επιπλέον κόστος, δίνοντας με τον τρόπο αυτό μια ανάσα στις επιχειρήσεις του νομού (αφού δεν θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση), κυρίως όμως στους συναδέλφους λογιστές –φοροτεχνικούς τους Νομού, (μέλη και μη μέλη του Συλλόγου, το όφελος είναι για όλους) και απαλλάσσοντάς μας από μια άχρηστη εργασία χωρίς νόημα. κυρίως όμως και πιθανότατα με χαμένο χρόνο, εργατοώρες και χωρίς αμοιβή για τους περισσοτέρους.

Επομένως, οι επιχειρηματίες έχοντας στα χέρια τους αντίγραφο Ε-1 ή το έντυπο Ν και τους κωδικούς taxis, θα μπορούν με αυτά να απευθύνονται στο Επιμελητήριο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάρτησης στο ΓΕΜΗ.

Εντός των επομένων ημερών, θα υπάρξει για το θέμα αυτό προς ενημέρωση των επιχειρήσεων, ανακοίνωση από το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                              
Γιώργος Παπαδημητρίου                        

Ο Γ. Γραμματέας
Κώστας Λαμπρόπουλος


Ετικέτες για αναζήτηση ΓΕΜΗ Καρδίτσα ΕΒΕ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο