Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέα παράταση στην απαγόρευση κατασχέσεων και εξώσεων

30 Σεπτέμβριου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπηρεσιακών Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης παρατείνονται έως 31 Οκτωβρίου 2015 όλες οι κατασχέσεις, οι εξώσεις αλλά και η καταβολή πάσης φύσης, παραβόλων και εξόδων που καταβάλλονται στα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα παρατείνεται εκ νέου και μέχρι 31 Οκτωβρίου, η ισχύς της υπ’ αριθμ. 49214/21.7.2015 κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία είχε δοθεί παράταση στη διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως η διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών (εξώσεων) και προσωπικών κρατήσεων.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται η υποχρέωση έκδοσης και κατάθεσης, εκ μέρους των δικηγόρων ή των διαδίκων, γραμματίων καταβολής, δικαστικών ενσήμων, εισφορών, ή άλλων, πάσης φύσης, παραβόλων και εξόδων σχετικά με την άσκηση και εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και ενδίκων μέσων ενώπιον δικαστικών αρχών ή την εκπροσώπηση από συνήγορο ενώπιον αυτών.

Αναστέλλεται επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα, η υποχρέωση καταβολής πάσης φύσης εγγυοδοσιών ή εφάπαξ ή σε δόσεις χρηματικών ποσών από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής, εφόσον η σχετική υποχρέωση γεννήθηκε ή η συμπλήρωση της προθεσμίας εκπλήρωσής της ανέκυψε στο διάστημα της τραπεζικής αργίας ή και μετά τη λήξη της.

Δείτε την απόφαση στο φορολογικό αρχείο του κόμβου



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης