Ειδήσεις Επενδύσεις - Αναπτυξιακά

Προτάσεις ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ. για τον επικείμενο νέο Αναπτυξιακό Νόμο

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
UNION OF LISTED COMPANIES
http://www.eneiset.gr

Προτάσεις ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ. για τον επικείμενο νέο Αναπτυξιακό Νόμο

29 Σεπτεμβρίου 2015

Κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού,  η ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ. έστειλε σήμερα τις προτάσεις της για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο που θα συνταχθεί.


Προς την Γραμματεία Γ.Γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων
Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
[email protected]

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Θέμα: Προτάσεις της ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ. για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο


Κυρίες, Κύριοι,

Η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.), μολονότι δεν διαθέτει το εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτείται για την κατάρτιση ολοκληρωμένων προτάσεων για την δημιουργία αναπτυξιακών νόμων, επιθυμεί να σκιαγραφήσεις τις γενικές αρχές στις οποίες οφείλουν να βασίζονται αυτοί οι νόμοι. Η ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ., καταρχήν, αποδέχεται τις σκέψεις του τέως Υπουργού κ. Χριστοδουλάκη για την ανάγκη:

1. Ενός εισηγμένου fund για την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων.

2. Ενός Οργανισμού Πιστοληπτικής Αξιολόγησης υπό την εποπτεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

3. Της χρηματοδότησης της Έρευνας και της Ανάπτυξης.

4. Την επιδότηση των επιχειρήσεων που συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση της απασχόλησης.

Επιπλέον, η ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ., όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα, θέλει την ανάπτυξη και αναζητεί τον καλύτερο τρόπο επίτευξης αυτού του στόχου. Οι ικανότητες των Ελλήνων είναι αναμφισβήτητες. Παράδειγμα αυτού αποτελεί η Ναυτιλία. Το «Ναυτιλιακό θαύμα» θα μπορούσε να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για την δημιουργία ενός αντίστοιχου «Στεριανού» με τους βιομήχανους.

Κατά την άποψή μας, λοιπόν, για να πετύχουμε το «Στεριανό θαύμα» χρειαζόμαστε κατάργηση της μεταπολιτευτικής ανομίας. Στην θάλασσα όλοι και όλα πλέουν με διεθνείς κανόνες που δεν αγνοούνται από κανένα. Στην στεριά η ανομία κρίθηκε από την μεταπολίτευση σαν δημοκρατικό δικαίωμα του λαού. Οι νόμοι και οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να τηρούνται από όλους ακόμη και από τους Υπουργούς.

Η γραφειοκρατία στην θάλασσα δεν είναι καθημερινή υπόθεση χιλιάδων υπαλλήλων.

Στην στεριά είναι όλοι εκεί, επιθυμώντας να καλύψουν τα έξοδα του δημόσιου με την πλάτη του ιδιωτικού τομέα. Η ανάπτυξη δεν χρειάζεται νέους νόμους αλλά την πάταξη της γραφειοκρατίας. Οι ερευνητές και οι υπάλληλοι των υπουργείων θα πρέπει να καταργήσουν τις διαδικασίες που έχουν επιβάλει παλαιότεροι νόμοι. Για κάθε διεύθυνση, τμήμα και υπάλληλο κάθε υπουργείου πρέπει να καταρτισθούν περιγραφές θέσεων εργασίας (job descriptions) ώστε, αν χρειάζεται, να γίνονται ηλεκτρονικά, ενώ αν δεν χρειάζονται, να καταργηθούν…

Ο έντονος ανταγωνισμός στην θάλασσα έχει αντιμετωπισθεί επιτυχώς από το Ελληνικό δαιμόνιο. Το ίδιο θα συμβεί και στην στεριά, αν αφήσουμε τις επιχειρήσεις να βρουν την δική τους γωνιά στις αγορές του κόσμου. Το επονομαζόμενο “market niche” δεν ανευρίσκεται σε αναπτυξιακό νόμο και δεν χρειάζεται καμία γραφειοκρατική άδεια: εξαρτάται μόνο από την επιχείρηση που σχεδιάζει το μέλλον της.


Με τιμή,
Παναγιώτης Γ. Δράκος
Πρόεδρος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο