Ειδήσεις Τεχνολογία

Ανακάλυψη της NASA: Στον Άρη υπάρχει νερό

Λύση στο μυστήριο

Μία σημαντική ανακάλυψη για τον Κόκκινο Πλανήτη, που μπορεί να αλλάξει τον ρου της επιστημονικής ιστορίας ανακοίνωσε σήμερα η NASA.  Σύμφωνα με τους επιστήμονες που μελετούν το διάστημα, υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι στον Άρη ρέει αλμυρό νερό, γεγονός που αφήνει την πόρτα του ενδεχόμενου ύπαρξης ή ανάπτυξης κάποιας μορφής ζωής ανοιχτό.

Το «μυστικό» της NASA αποκαλύφθηκε σε μία συνέντευξη Τύπου που είχε προαναγγελθεί και η παγκόσμια κοινότητα περίμενε με κομμένη την ανάσα… Σύμφωνα με όσα έκαναν γνωστά οι ερευνητές, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, εντοπίστηκαν ίχνη από τρεχούμενο νερό και ειδικότερα ενυδατωμένα άλατα που προκαλούνται μόνο από την ύπαρξη αλμυρού.

Μπορεί να ήταν γνωστό εδώ και χρόνια πως στον Άρη υπήρχαν ενδείξεις ότι υπάρχει πάγος, ωστόσο οι ειδικοί τώρα εντόπισαν το τρεχούμενο νερό, το οποίο στεγνώνει το φθινόπωρο όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν.

Οι χείμαροι νερού εντοπίστηκαν να τρέχουν σε φαράγγια και κρατήρες κατά τους μήνες του καλοκαιριού, αφήνοντας το σκούρο τους αποτύπωμα στην γη του Άρη και σχηματίζοντας «κηλίδες» διαμέτρου εκατοντάδων μέτρων.

Σύμφωνα με εικόνες που καταγράφηκαν από δορυφόρους σημάδια αυτά αλλάζουν αλλάζουν με την πάροδο των εποχών, πράγμα που εξηγεί και τη θεωρία περί ροής.

Οι επιστήμονες της NASA δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζουν από που πηγάζει αυτό το νερό, εκτιμούν ωστόσο ότι θα μπορούσε να προέρχεται από κάποιο παγωμένο υπόστρωμα του εδάφους, η να προκαλείται από διεργασίες στην ατμόσφαιρα του Κόκκινου Πλανήτη.

«Υπάρχει τρεχούμενο νερό στην επιφάνεια του Άρη», δήλωσε στον Guardian ο Michael Meyer, επικεφαλής της έρευνας του Κόκκινου Πλανήτη, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός αυτό καθιστά τουλάχιστον δυνατό το να υπάρχει ένα περιβάλλον κατάλληλο για ανάπτυξη ζωής στον πλανήτη.


Πηγή: tvxs.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο