Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μείωση προστίμων έως 80% για ομολογία φοροδιαφυγής

13 Ιούλιου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ισχυρά κίνητρα (μείωση έως και 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων) σε όσους επιτηδευματίες αποκαλύπτουν στην εφορία τυχόν παραβάσεις τους, σε διάστημα έως και 10 ημέρες πριν από την διενέργεια του φορολογικού ελέγχου, θα παρέχει το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής...
Μείωση προστίμων έως 80% για ομολογία φοροδιαφυγής

Ισχυρά κίνητρα (μείωση έως και 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων) σε όσους επιτηδευματίες αποκαλύπτουν στην εφορία τυχόν παραβάσεις τους, σε διάστημα έως και 10 ημέρες πριν από την διενέργεια του φορολογικού ελέγχου, θα παρέχει το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Με το νομοσχέδιο, το οποίο ενδέχεται να δημοσιοποιηθεί την επόμενη εβδμάδα, θα εισάγεται ο θεσμός της τριετούς απαλλαγής από τακτικούς ελέγχους όσων φορολογουμένων συμβάλλουν στον εντοπισμό και στη σύλληψη εφοριακών που ασκούν εκβιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποδείξεις που θα μπορούν να δικαιολογούν έκπτωση φόρου εισοδήματος θα προέρχονται από υπηρεσίες που παρέχουν οι κλάδοι της εστίασης και επισκευής-συντήρησης κατοικιών, συνεργείων αυτοκινήτων, κέντρων αδυνατίσματος, ωδείων κλπ. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ισχύσει το μέτρο της έκπτωσης των δαπανών με βάση τις αποδείξεις ακόμη και από την 1η Σεπτεμβρίου 2007, προκειμένου να βελτιωθούν τα έσοδα του ΦΠΑ ήδη από τους τελευταίους μήνες του τρέχοντος έτους.

Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση στοχεύει να περάσει στην οικονομία το μήνυμα ότι η φοροδιαφυγή είναι προς το συμφέρον όλων να αντιμετωπιστεί, αφού η αποφυγή απώλειας εσόδων στην ουσία συνιστά δυνατότητα αύξησης δαπανών για ανπατυξιακή και κοινωική πολιτική.

Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης