Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μείωση προστίμων έως 80% για ομολογία φοροδιαφυγής

Ισχυρά κίνητρα (μείωση έως και 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων) σε όσους επιτηδευματίες αποκαλύπτουν στην εφορία τυχόν παραβάσεις τους, σε διάστημα έως και 10 ημέρες πριν από την διενέργεια του φορολογικού ελέγχου, θα παρέχει το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής...

Μείωση προστίμων έως 80% για ομολογία φοροδιαφυγής

Ισχυρά κίνητρα (μείωση έως και 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων) σε όσους επιτηδευματίες αποκαλύπτουν στην εφορία τυχόν παραβάσεις τους, σε διάστημα έως και 10 ημέρες πριν από την διενέργεια του φορολογικού ελέγχου, θα παρέχει το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Με το νομοσχέδιο, το οποίο ενδέχεται να δημοσιοποιηθεί την επόμενη εβδμάδα, θα εισάγεται ο θεσμός της τριετούς απαλλαγής από τακτικούς ελέγχους όσων φορολογουμένων συμβάλλουν στον εντοπισμό και στη σύλληψη εφοριακών που ασκούν εκβιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποδείξεις που θα μπορούν να δικαιολογούν έκπτωση φόρου εισοδήματος θα προέρχονται από υπηρεσίες που παρέχουν οι κλάδοι της εστίασης και επισκευής-συντήρησης κατοικιών, συνεργείων αυτοκινήτων, κέντρων αδυνατίσματος, ωδείων κλπ. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ισχύσει το μέτρο της έκπτωσης των δαπανών με βάση τις αποδείξεις ακόμη και από την 1η Σεπτεμβρίου 2007, προκειμένου να βελτιωθούν τα έσοδα του ΦΠΑ ήδη από τους τελευταίους μήνες του τρέχοντος έτους.

Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση στοχεύει να περάσει στην οικονομία το μήνυμα ότι η φοροδιαφυγή είναι προς το συμφέρον όλων να αντιμετωπιστεί, αφού η αποφυγή απώλειας εσόδων στην ουσία συνιστά δυνατότητα αύξησης δαπανών για ανπατυξιακή και κοινωική πολιτική.

Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο