Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.: «Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας με την κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής του αποδεικτικού κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων στο Γ.Ε.ΜΗ.»

Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
Δωδεκανήσου 7    
2310-513875   
[email protected]   
www.solnth.gr

Θεσσαλονίκη, 24-9-2015

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο  
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
κ. Γεώργιο Σταθάκη

Κοινοποίηση:
1. Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

ΘΕΜΑ:  Κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής του αποδεικτικού κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων στο Γ.Ε.ΜΗ.

Αρχικά θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας. Ελπίζουμε ότι θα καταφέρετε να συμβάλλετε στην διαμόρφωση ενός ορθού και δίκαιου περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, όχι μόνο ως πρόθεση αλλά ως πράξη. Δυστυχώς στο παρελθόν δόθηκαν πολλές υποσχέσεις περί εξόντωσης του τέρατος της γραφειοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα ενέργειες και αποφάσεις των υπουργείων οδηγούσαν καθαρά και μόνο στην ενίσχυση της. Είναι απαραίτητο να αλλάξουμε νοοτροπία ώστε να βγούμε από την κρίση.

Μία τέτοια ενέργεια είναι η έκδοση της Κ.Υ.Α. 79752/30.12.2014 με την οποία, για εισπρακτικούς και μόνο λόγους, αδίκως επιβαρύνεται το λειτουργικό κόστος των προσωπικών εταιριών και των ατομικών επιχειρήσεων.

Βρισκόμαστε σε μία εποχή με άπειρες ηλεκτρονικές δυνατότητες και παρόλα αυτά το Γ.Ε.ΜΗ. αδυνατεί να συντονιστεί με συναρμόδιες υπηρεσίες, όπως τη Γ.Γ.Π.Σ. ώστε να λάβει τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Ζητούμε να καταργηθεί η υποχρέωση καταχώρησης στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής της φορολογικής δήλωσης που ορίζεται στο άρθρο 5 της Κ.Υ.Α. 79752/30.12.2014.Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                       
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ                         

Ο Γενικός Γραμματέας  
Π. ΒΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο