Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Χρηματοδότηση ελληνικών φορέων στο πλαίσιο της δράσης «Επιτάχυνση της Καινοτομίας»

Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
ΕΠΑΝ ΙΙ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


22/9/2015

Τη χρηματοδότηση 16 νέων έργων καινοτομίας που βρίσκονται πολύ κοντά στη διάθεσή τους στην αγορά αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι χρηματοδοτήσεις εντάσσονται στην πρώτη φάση της δράσης «Επιτάχυνση της Καινοτομίας» του προγράμματος «Ορίζων 2020». Καθένα από τα νέα έργα θα λάβει μέχρι 3 εκατ. ευρώ.

Συνολικά στα έργα — που καλύπτουν 19 χώρες — διατίθεται χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ύψους 35,6 εκατ. ευρώ περίπου.

Σε δύο από τα εγκριθέντα έργα συμμετέχουν και ελληνικοί φορείς.

Στο έργο REMOSIS που αφορά την ανάπτυξη ενός καινοτόμου ευφυή σταθμού συλλογής για την εξ αποστάσεως καταμέτρηση και ταυτοποίηση κουνουπιών που μεταφέρουν ασθένειες συμμετέχει το ΤΕΙ Κρήτης. Το έργο εντάσσεται στην νέα τεχνολογία του «διαδικτύου των πραγμάτων» (Internet of Things - IoT).

Το έργο SafeAST αφορά την αδιάλειπτη παρακολούθηση της δομικής ακεραιότητας υπέργειων δεξαμενών με άλλα λόγια «SafeAST, έλεγχος χωρίς άδειασμα ή ανθρώπινη επέμβαση». Σε αυτό συμμετέχει η ελληνική εταιρεία Innora.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε 269 προτάσεις έως τις 29 Απριλίου 2015, πρώτη καταληκτική ημερομηνία. Το 82 % όλων των εταίρων των κοινοπραξιών προέρχονται από τη βιομηχανία. Σχεδόν το ήμισυ των εταίρων ήταν ΜΜΕ. Οι 16 προτάσεις επελέγησαν για χρηματοδότηση από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες.

Τα νέα έργα διευθύνονται από κοινοπραξίες με πολλούς συμμετέχοντες, από πολλές χώρες με το πολύ πέντε εταίρους με τη συμμετοχή οργανισμών από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές χώρες. Οι περισσότεροι εταίροι εδρεύουν στη Γερμανία (13), και ακολουθεί η Γαλλία, οι Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο (9).

Η πιλοτική δράση «Επιτάχυνση της Καινοτομίας» ένα μέτρο εξ ολοκλήρου «από τη βάση προς την κορυφή» με το οποίο προωθούνται δραστηριότητες καινοτομίας που προσεγγίζουν την αγορά. Οι υποψήφιοι είναι ελεύθεροι να προτείνουν καινοτομίες σε δύο από τις τρεις κύριες προτεραιότητες του «Ορίζοντα 2020», δηλ. «Κοινωνιακές προκλήσεις» και «Βιομηχανική υπεροχή». Τα νέα σχέδια καλύπτουν τομείς από την ανάπτυξη πολύ ελαφρών και ασφαλέστερων ελικοπτέρων μέχρι μια ευφυή βελόνα ιχνηλάτησης και παρακολούθησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ρωγμάτωσης.

Η ανακοίνωση στον ιστότοπο της ΕΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο