Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Συμμετοχή του Υπουργείου Οικονομίας στην εκδήλωση για την έκθεση Anuga 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

17/9/2015

To Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε σήμερα από την Enterprise Greece εν όψει της διεθνούς έκθεσης Anuga 2015, με τον υπηρεσιακό Υπουργό Νίκο Χριστοδουλάκη, και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ηλία Ξανθάκο. Η έκθεση φιλοξενείται στην Κολωνία και αποτελεί κορυφαίο διεθνές γεγονός για τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο των κόσμο.

Ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό που η Ελλάδα συμμετέχει στη διοργάνωση ως «Τιμώμενη Χώρα», σε ένα διεθνές γεγονός με πολλές ευκαιρίες διεθνών συνεργασιών και επενδύσεων. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία  χρόνια η Ελλάδα ήταν “τιμώμενη χώρα” μόνο στο “Πάνθεον της Ύφεσης” και είναι πολύ σημαντικό που αυτό φαίνεται τώρα επιτέλους να αλλάζει.»

«Με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην έκθεση Anuga 2015 δίνεται η ευκαιρία στις ελληνικές διατροφικές επιχειρήσεις να προσελκύσουν επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά και συνεργασίες στο εξωτερικό» συνέχισε ο Υπουργός, εξηγώντας ότι αυτό που προέχει είναι να αντιστραφεί το κύμα αποεπένδυσης. «Για να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να προκληθεί ένα νέο κύμα επανεπένδυσης» επεσήμανε.

Επίσης, ο Υπουργός Οικονομίας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχει αναλάβει η Γερμανία, μια χώρα, όπως ανέφερε, με μεγάλη ιστορική εμπειρία της ανάπτυξης σε μια καθημαγμένη οικονομία, όπως ήταν η ίδια στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Από την πλευρά του ο κ. Ηλίας Ξανθάκος εξήρε τα ελληνικά προϊόντα ως ιδιαίτερα ανταγωνιστικά όχι μόνο γιατί καλύπτουν βασικές διατροφικές ανάγκες αλλά γιατί επίσης ικανοποιούν και τις πλέον σύγχρονες γαστριμαργικές απαιτήσεις και τόνισε ότι ο τομέας της διατροφής συνιστά μια επένδυση με ορίζοντα, διάρκεια και συνέχεια.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας αναφέρθηκε όμως και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις λόγω του οικονομικού και χρηματοπιστωτικού πλαισίου.

Ωστόσο, κατέληξε, «πλέον έχει ωριμάσει στη συνείδηση όλων η ανάγκη να ενισχυθεί με κάθε δυνατό τρόπο η στήριξη των επιχειρήσεων αυτών ακόμη και μέσα στους περιορισμούς της συγκυρίας.»
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο