Αποτελέσματα live αναζήτησης

108 χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι στις προσεχείς εκλογές - Σύντομα η απόφαση για την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων

17 Σεπτέμβριου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27 και Δραγατσανίου 2,
101 83 Αθήνα
Τηλ.: 213 136 4915, 213 136 4916, 213 136 4351, Fax: 213 136 4402
E-mail: [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ένα σύντομο χαιρετισμό, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνης Μανιτάκης άνοιξε ουσιαστικά την αυλαία της διενέργειας των Βουλευτικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των δημοσιογράφων από την SingularLogic, ο κ. Μανιτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση όλων των διαδικαστικών ενεργειών, μέσα στις προθεσμίες που προβλέπονται από την εκλογική νομοθεσία και συνεχάρη τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών. «Τεχνικά και διοικητικά είμαστε έτοιμοι για την ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών. Πιστεύω και εγώ πως όλα θα πάνε ομαλά και ότι θα έχουμε σχετικά σύντομα μία εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων», τόνισε ο Υπουργός.

Επανέλαβε την σύσταση και την προτροπή σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. «Η ψήφος δεν είναι απλώς δικαίωμα. Είναι υποχρέωση και καθήκον του πολίτη. Ένα καθήκον που επιτρέπει στον κάθε έναν να καθορίσει το δικό του μέλλον και το μέλλον όλης της χώρας. Πρέπει όλοι να αισθανθούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τους άλλους να αποφασίζουν για τον εαυτό μας.»
 
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε : «Είναι μέσα στο 2015 η τρίτη εκλογική διαδικασία. Στηριζόμαστε στην τεχνογνωσία του Υπουργείου, στα στελέχη του και είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά και την Κυριακή».

Επίσης, ο κ. Πουλάκης παρουσίασε τα νέα στοιχεία αυτής της εκλογικής διαδικασίας, υπενθυμίζοντας ότι «σ’ αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν 108 χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι, που βάση και του εκλογικού νόμου αλλά και του Συντάγματος έχουν το δικαίωμα της ψήφου, αλλά δεν είχαν ψηφίσει τον Γενάρη του 2015», ενώ ενημέρωσε ότι αναμένεται η απόφαση για την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, εκτός από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και την Ολυμπία οδό, που υπήρξε άρνηση.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι όλα τα στελέχη του Υπουργείου είναι σε ετοιμότητα και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Μανιτάκη, για τη βοήθεια την οποία έδωσε αυτό το μήνα, ως υπηρεσιακός Υπουργός.

Προς διευκόλυνσή σας το ηχητικό απόσπασμα χαιρετισμού του Υπουργού
https://soundcloud.com/antonis-manitakis/singular


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης