Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας για την Air Fast Tickets

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
            

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                          
 
Αθήνα, 16-09-2015

Μετά από αίτημα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑ.Σ.Ε.Ν.Τ.), με θέμα την μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους από την εταιρεία «FAST GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ», με διακριτικό τίτλο «AIR FAST TICKETS», που υπεβλήθη στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου, έγινε συμφιλιωτική σύσκεψη την Τετάρτη 9/9/2015 στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Ανδρέα Νεφελούδη.

Στη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων περιέγραψαν τα όσα έχουν συμβεί στην εταιρεία τον τελευταίο χρόνο, επεσήμαναν ότι δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση από την πλευρά της διοίκησής της σχετικά με την  καταβολή ή όχι των δεδουλευμένων και για την τύχη της εταιρείας.

Στη σύσκεψη, δεν προσήλθε εκπρόσωπος της εταιρείας, παρά την έγκαιρη ειδοποίηση.

Κατά τους εργαζόμενους, που ήδη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και λόγω οφειλών δεδουλευμένων, το μοναδικό πρόσωπο από πλευράς της εταιρείας που πληροφορεί, συναλλάσσεται, διαβεβαιώνει ή συνομιλεί μαζί τους, έστω και μερικώς είναι ο κ. Νίκος Κοκλώνης.

Μετά από λεπτομερή και σε βάθος έρευνα που έγινε από το γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου και άντληση διαφόρων στοιχείων από υπηρεσίες, δημοσιεύματα, αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις, κλπ, προέκυψαν μια  σειρά από στοιχεία που αν επιβεβαιωθούν θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά. Προφανώς τα στοιχεία αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο της δικαιοσύνης.
 
Σε ότι αφορά το πεδίο ευθύνης του Υπουργείου Εργασίας μεριμνούμε σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ για την απονομή στους εργαζόμενους του επιδόματος που δικαιούνται.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Ανδρέας Νεφελούδης «για μια ακόμη φορά λέμε σε όλους πως το υπουργείο μας τώρα πια είναι πράγματι Υπουργείο Εργασίας και θα χρησιμοποιεί κάθε θεσμικό και νομικό εργαλείο για την προστασία των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους». 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο