Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Σύλλογος φοροτεχνικών Ν. Φθιώτιδας και Ευρυτανίας: «Τα λογιστικά γραφεία δεν μπορεί να γίνουν υποκαταστήματα του Γ.Ε.Μ.Η. - Άμεση κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ 17 Α - 351 00 ΛΑΜΙΑ. Τηλ. 22310/35706
FAX: 22310/35706 - E-mail: [email protected]

ΠΡΟΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Α. Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Β. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
Γ. 8o ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ε. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΣΤ. TAXHEAVEN

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ Γ.Ε.Μ.Η


Κύριε Πρόεδρε,

Με τη διάταξη του άρθρου 5 της Κ.Υ.Α. 79752/30.12.2014, προβλέπεται η ηλεκτρονική καταχώρηση στο Γ.Ε.Μ.Η, με ταυτόχρονη την καταβολή των τελών της περίπτωσης δ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 2, του αποδεικτικού υποβολής της δήλωσης φορολογία εισοδήματος για τις ΟΕ, ΕΕ κλπ. και τις ατομικές επιχειρήσεις που είναι υπόχρεες εγγραφής στο Γ.Ε.Μ.Η, εντός δύο μηνών από την υποβολή της.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση της παραπάνω υποχρέωσης, που έχει οφθαλμοφανέστετα εισπρακτικούς καθαρά λόγους και δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα πέραν αυτού.

Σε μια δύσκολη εποχή για τις επιχειρήσεις, δημιουργείτε άλλη μια παράλογη απαίτηση, που δεν προάγει τη διάθεση για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και αντιμετώπιση όλων των δομικών στρεβλώσεων, που πνίγουν κάθε προσπάθεια επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης.

Τα στοιχεία που θέλετε, κάλλιστα μπορείτε να τα αντλήσετε απ’ το πληροφοριακό σύστημα του TAXISNET, δείχνοντας εμπράκτως, ότι κάτι επιτέλους αλλάζει σ’ αυτόν το δύσμοιρο τόπο.

Η αλλαγή πρακτικών και νοοτροπιών είναι προαπαιτούμενο εξόδου απ’ το αδηφάγο τέρας της κρίσης.

Τέλος, σας γνωστοποιούμε την πρόθεση μας να μην επωμιστούμε άλλη μια χρονοβόρα, άσκοπη και άχρηστη υπηρεσία, που πάει να μας επιβληθεί παρά τη θέληση μας.

Τα λογιστικά γραφεία δεν μπορεί να γίνουν υποκαταστήματα του Γ.Ε.Μ.Η.

Αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν και μη μας δημιουργείται επιπρόσθετα προβλήματα.

Όλα έχουν ένα όριο.                                                                                                                               
                   
                               

Λαμία 16/09/2015

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ


Ετικέτες για αναζήτηση ΓΕΜΗ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο