Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ηλεκτροδότηση χωρίς προσέλευση στις ΔΟΥ

Hλεκτροδότηση χωρίς τον προαπαιτούμενο σήμερα έλεγχο της εφορίας θα αποκτούν από το ερχόμενο φθινόπωρο όσες νεόδμητες κατοικίες υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ...

Ηλεκτροδότηση χωρίς προσέλευση στις ΔΟΥ

Hλεκτροδότηση χωρίς τον προαπαιτούμενο σήμερα έλεγχο της εφορίας θα αποκτούν από το ερχόμενο φθινόπωρο όσες νεόδμητες κατοικίες υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα περιέχεται διάταξη η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να αποκτούν ρεύμα παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατική ταλαιπωρία που συνεπάγεται η υποχρεωτική σήμερα προσέλευση στην εφορία. Με βάση την ίδια διάταξη, ο κατασκευαστής θα απευθύνεται εξαρχής στη ΔΕΗ, καθώς τα υπαγόμενα σε ΦΠΑ ακίνητα δεν θα υπόκεινται πλέον στο Ελάχιστο Κόστος Κατασκευής Οικοδομής (ΕΚΚΟ) αλλά στο βιβλίο κοστολογίου.

Στο νομοσχέδιο, το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί από τη Bουλή μέσα στο καλοκαίρι, θα προβλέπεται ακόμη η αύξηση του ελάχιστου κόστους κατασκευής οικοδομών για μη υποκείμενα σε ΦΠΑ ακίνητα έως και 50%. Μάλιστα, ενδέχεται ο προσδιορισμός του ΕΚΚΟ να βασίζεται στη νέα αυξημένη τιμή εκκίνησης και στους νέους αυξημένους συντελεστές (επιφάνειας, πολυτέλειας, όψης κ.λπ.) ώστε να προσεγγίσει σταδιακά το πραγματικό κόστος.
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο