Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Παρουσία της Γ.Γ.Δ.Ε. στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, στο πλαίσιο των συναντήσεών της με οικονομικούς φορείς, συμμετείχε τη Δευτέρα 14.09.2015, μετά από πρόσκληση της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.), στη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ε.Β.Ε.Π.

Η Κατερίνα Σαββαΐδου τόνισε καταρχήν τη συμβολή των Επιμελητηρίων της χώρας στη βελτίωση της φορολογικής νομοθεσίας, αλλά και τη συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων στις Δ.Ο.Υ. και τα τελωνεία, ενώ επεσήμανε τη σημασία του Ε.Β.Ε. Πειραιώς λόγω της δραστηριοποίησής του στην περιοχή με το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου τόσο σε επιβατική κίνηση όσο και αριθμό διακινούμενων εμπορευματοκιβωτίων (containers).

Στην ομιλία της η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην βήμα προς βήμα επίλυση των σημαντικότερων δυσλειτουργιών του πληροφοριακού συστήματος τελωνείων ICISnet, το οποίο συνετέλεσε στην αναγνώριση της Ελληνικής Τελωνειακής Διοίκησης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τελωνείων (ΠΟΤ), σε εξαιρετικά σημαντικούς τομείς, όπως η εξωστρέφεια, η πελατοκεντρική προσέγγιση και η ηλεκτρονικοποίηση των τελωνειακών συναλλαγών. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στη θέση σε παραγωγική λειτουργία της εφαρμογής των ηλεκτρονικών πληρωμών, την περίοδο της τραπεζικής αργίας, τη στιγμή που περισσότερο από ποτέ οι ελληνικές εισαγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις χρειάζονταν στήριξη, αλλά και στην παρασχεθείσα δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής όχι μόνο των διασαφήσεων, αλλά όλων των εγγράφων που συνοδεύουν το τελωνειακό παραστατικό με το εμπόρευμά τους (τιμολόγιο, φορτωτική, κιβωτολόγιο κλπ), η οποία σε συνδυασμό με τις ηλεκτρονικές πληρωμές, επιλύει χρόνια προβλήματα όπως, τη φυσική παρουσία των συναλλασσομένων στα Τελωνεία, τη σπατάλη χρόνου και χρήματος για τις επιχειρήσεις και τη γραφειοκρατία.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, δόθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής χρήσιμων απόψεων για θέματα σχετικά με τη βελτίωση των διαδικασιών που μπορούν να ενισχύσουν το διαμετακομιστικό εμπόριο, μέσω των μεγάλων λιμανιών που διαθέτει η χώρα μας και την ενίσχυση των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον εφοδιασμό των πλοίων και τις εξαγωγές, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τα στρατηγικά πλεονεκτήματα που μας παρέχει η γεωγραφική θέση της χώρας μας, την απόδοση του ΦΠΑ σε συνάρτηση με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ή το πλαστικό χρήμα, καθώς και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του παρεμπορίου.


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΒΕΠ Σαββαΐδου


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο