Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Α.ΚΙ.Ο.Ε.: «Να καταργηθούν οι παράλογες απαιτήσεις από τις Ελληνικές Επιχειρήσεις»

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας
http://www.akioe.gr/

Να καταργηθούν οι παράλογες απαιτήσεις από τις Ελληνικές Επιχειρήσεις .

Στις μέρες μας όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Επιπλέον, ο Έλληνας επιχειρηματίας , για την επιβίωσή του, αναγκάζεται να προσαρμόζεται στο συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνει παράδοξα το φορολογικό σύστημα της χώρας. Εκτός των ανωτέρω, το ελληνικό επιχειρείν “σκοντάφτει” στο τέρας της γραφειοκρατίας που μέχρι πρότινος είχε την κλασική του μορφή και σήμερα έχει μεταλλαχθεί σε ηλεκτρονικό matrix. Οι ιθύνοντες του ελληνικού κράτους εμμένουν να δημιουργούν εμπόδια στο επιχειρείν, επινοώντας καινούριες ιδέες για το πως μπορούν να βλάψουν τις επιχειρήσεις. Δημιουργούν συνεχώς νέες ηλεκτρονικές γραφειοκρατικές υποχρεώσεις που θα μπορούσαν να είχαν επιλυθεί εσωτερικά, με τη χρήση της ψηφιακής πληροφορίας πού ήδη διαθέτει η Γ.Γ.Π.Σ., χωρίς να υποχρεώνουν τις επιχειρήσεις να στέλνουν την ίδια πληροφορία σε διαφορετικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Στα ανωτέρω εμπόδια εντάσσεται και η υποχρέωση των επιχειρήσεων που ορίζεται με το άρθρο 5 της ΚΥΑ 79752/30.12.2014. Ειδικότερα, το ΓΕΜΗ ζητάει από τις επιχειρήσεις να του καταχωρήσουν στην ηλεκτρονική του πλατφόρμα ένα αποδεικτικό που εκδίδει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΓΓΠΣ !!!! Η ανωτέρω υποχρέωση αυξάνει αδικαιολόγητα το λειτουργικό κόστος των ελληνικών επιχειρήσεων, διότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η ΓΓΠΣ έστελνε τα δεδομένα στο ΓΕΜΗ. Άραγε, το ΓΕΜΗ ζήτησε τα δεδομένα που χρειάζεται από την ΓΓΠΣ ; Σε κάθε περίπτωση, η αδυναμία συνεννόησης των κρατικών φορέων δεν δικαιολογεί ΚΑΝΕΝΑΝ ιθύνοντα να αποφασίζει σε βάρος των οικονομικών του Έλληνα επιχειρηματία. Ο Έλληνας επιχειρηματίας οφείλει να καταβάλλει τους αναλογούντες φόρους και μόνο αυτό. Όλα τα άλλα, ας τα επιλύσουν οι κρατικές υπηρεσίες μεταξύ τους.

Για τους λόγους αυτούς, να καταργηθεί η υποχρέωση καταχώρησης στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής της φορολογικής δήλωσης που ορίζεται στο άρθρο 5 της ΚΥΑ 79752/30.12.2014 και εφεξής οι ιθύνοντες του Ελληνικού Κράτους να σκέφτονται καλύτερα πριν αποφασίζουν οτιδήποτε που μπορεί να βλάψει την Ελληνική Οικονομία. Αποδεχόμαστε την κρατική εξουσία ως μηχανισμό συντονισμού της κοινωνίας μας και όχι ως δημιουργό διοικητικών και οικονομικών προβλημάτων.
                     
                     
Με εκτίμηση
Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Οικονομολόγος
Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος
Εκ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας.


Ετικέτες για αναζήτηση ΓΕΜΗ ΑΚΙΟΕ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο