Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τρ. Αλεξιάδης: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα διάλυσης ή υποβάθμισης του Σ.Δ.Ο.Ε. Το Σ.Δ.Ο.Ε. θα αναβαθμιστεί, θα ενισχυθεί σε προσωπικό, εξοπλισμό κάθε είδους και θα λειτουργήσει για την δίωξη του Οικονομικού Εγκλήματος»

Με έγγραφο που απέστειλε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κος Τρύφωνας Αλεξιάδης προς τις ομοσπονδίες Εφοριακών και Τελωνειακών, ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με την μεταφορά ορισμένων αρμοδιοτήτων του ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ, και δίνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τα βήματα που θα ακολουθήσουν.

"ΘΕΜΑ: «Μεταφορά ορισμένων αρμοδιοτήτων του ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ.»

Με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκληθεί από άστοχους χειρισμούς και παραπληροφόρηση, θέλω να σας ενημερώσω και γραπτά (όπως έκανα προφορικά σε συναντήσεις μαζί σας) για το συγκεκριμένο θέμα.

Επαναλαμβάνω αυτά για τα οποία δεσμεύτηκα από τις πρώτες συναντήσεις μας, δηλαδή ότι ο διάλογος ,η συνεργασία και η ειλικρίνεια (με δεδομένους τους θεσμικούς ρόλους) είναι το πλαίσιο, μέσα στο οποίο πρέπει να λειτουργήσουμε, σε όφελος των κοινών στόχων.

Για το θέμα του ΣΔΟΕ, θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής:

1. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ διάλυσης ή υποβάθμισης του ΣΔΟΕ. Το ΣΔΟΕ θα αναβαθμιστεί, θα ενισχυθεί σε προσωπικό, εξοπλισμό κάθε είδους και θα λειτουργήσει για την δίωξη του Οικονομικού Εγκλήματος, στα πρότυπα αντίστοιχων Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υπηρεσιών.

Ήδη εξασφαλίστηκε η έναρξη διαδικασίας σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα (HERCULES 2014-2020) από την χρηματοδότηση του οποίου, θα ενισχυθεί η υπηρεσία, με συστήματα X-RAY, θερμικές κάμερες και άλλο ελεγκτικό εξοπλισμό.

2. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση υπηρεσιακής, οικονομικής ή άλλης υποβάθμισης των στελεχών του ΣΔΟΕ. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα υπαρκτά προβλήματα (π.χ. οδοιπορικά) αλλά και η επιπλέον οικονομική ενίσχυση της Υπηρεσίας.

3. Ενημέρωσα αναλυτικά (σε σύσκεψη στις 2.9.15) την υπηρεσιακή και πολιτική ηγεσία του ΣΔΟΕ για τις εξελίξεις μετά το Ν. 4336/2015. Ότι δηλαδή, θα μετακινηθούν από το ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ οι φορολογικές και τελωνειακές αρμοδιότητες και θα μείνουν οι ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ που ορίζει το Π.Δ. 85/2005 και ο Ν. 3842/2010 οι οποίες τα προηγούμενα έτη δεν αποτελούσαν βασική προτεραιότητα (ενδεικτικά: το οικονομικό έγκλημα ,ο έλεγχος κίνησης κεφαλαίων, ο έλεγχος κατοχής και διακίνησης απαγορευμένων ή υπό ειδικό καθεστώς ειδών και ουσιών, ο έλεγχος εθνικών και κοινοτικών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων, η προστασία της δημόσιας περιουσίας, η ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων και κεφαλαίων από εγκληματικές δραστηριότητες κ.λ.π.).

4. Ενημέρωσα ότι με διαφανή - μετρήσιμα και ενιαία κριτήρια θα μετακινηθεί τμήμα του προσωπικού στη ΓΓΔΕ και άλλο θα παραμείνει. Επιτροπή υπηρεσιακών στελεχών θα αποφασίσει σχετικά ΜΕΤΑ την καταληκτική ημερομηνία του Νόμου (20.9.15) λόγω εκλογών.

Για την καλύτερη και έγκαιρη προεργασία της όλης διαδικασίας, με συμμετοχή και προαιρετική διατύπωση γνώμης του κάθε εργαζομένου (για το αν επιθυμεί να μετακινηθεί και την πόλη) ζήτησα να συντάξει κάθε εργαζόμενος σχετικό δελτίο με δική του ευθύνη. Το χρονοδιάγραμμα της όλης διαδικασίας και τα αντίστοιχα υποδείγματα εντύπων στάλθηκαν στο ΣΔΟΕ στις 4.9.15 με e-mail (ώστε να κυκλοφορήσουν άμεσα) με ημερομηνία τελικής συλλογής των στοιχείων, την Παρασκευή 11.9.15. Διαπίστωσα ότι τα σχετικά έντυπα δεν είχαν διανεμηθεί στους υπαλλήλους και διανεμήθηκαν την Παρασκευή 11.9.15, με απαίτηση της υπηρεσίας να επιστραφούν αυθημερόν! Μόλις ενημερώθηκα για την δυσλειτουργία, έδωσα παράταση στην ημερομηνία υποβολής μέχρι και την Τετάρτη 16.9.15.

5. Κατάσταση με τα στοιχεία των υπαλλήλων (σε μορφή που επέλεξε η Κ.Υ. Σ.Δ.Ο.Ε.) έφθασαν στο γραφείο μου στις 7.9.15, χωρίς φυσικά να υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά σε θέματα προεκλογικής περιόδου, η οποία αποτυπώθηκε ως πρόβλημα σε άλλα έγγραφα.

6. Το ΣΔΟΕ θα λειτουργήσει αρχικά στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και μελλοντικά θα εξεταστεί η προοπτική λειτουργίας και σε άλλες πόλεις.

7. Για λόγους αξιοποίησης του προσωπικού αλλά και διευκόλυνσης της ΓΓΔΕ θα μεταφερθούν σε αυτήν οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός των περιφερειακών υπηρεσιών του ΣΔΟΕ, ώστε να μην χαθεί χρόνος και χρήματα.

8. Οι οργανικές θέσεις του προσωπικού ΔΕΝ καταργούνται, ΔΕΝ μεταφέρονται και θα συμπληρωθούν ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες και προγραμματισμούς.

Με την ιδιότητα του Υπηρεσιακού Υπουργού σας μεταφέρω το σύνολο των πληροφοριών που έχω (από την εποχή σύνταξης του Ν 4336/2015).

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θα οριστικοποιήσει αποφάσεις, διαδικασίες και θα κινηθεί στα πλαίσια της υφιστάμενης νομοθεσίας, η οποία όπως είναι σαφές ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αλλάξει από Υπηρεσιακή Κυβέρνηση.

Ελπίζω όλοι να συμβάλουμε στην πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση των υπαλλήλων, γιατί αυτή ειδικά τη περίοδο, πρέπει να συνεργαστούμε για να αθροίσουμε λύσεις και όχι να δημιουργήσουμε άσκοπα προβλήματα και αναστάτωση που εξυπηρετούν άλλους στόχους.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών
Τρύφων Ζ. Αλεξιάδης


Ετικέτες για αναζήτηση ΣΔΟΕ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο