Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Προβλήματα λειτουργίας Δ.Ο.Υ Μυτιλήνης και Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας εξαιτίας των μεταναστευτικών ροών στη Λέσβο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ EPΓAZOMENΩN Δ.Ο.Υ. ΝΟΜΩΝ ΛΕΣΒΟΥ — ΧΙΟΥ

Μυτιλήνη 09/09/2015
Αρ. πρωτ. 8/2015

ΠΡΟΣ 1. Αν.Υπουργό Οικονομικών κ Τρύφωνα Αλεξιάδη
2.  Γ.Γ.Δ.Ε
κ. Σαββαΐδου Αικατερίνη
3.  Γ.Γ.Δ.Π
κ Μαντζάκο Κωνσταντίνο
4. Π Ο.Ε- Δ.Ο.Υ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα λειτουργίας Δ.Ο.Υ Μυτιλήνης και Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας εξαιτίας των μεταναστευτικών ροών στη Λέσβο.

Αξιότιμοι κ.κ Αν.Υπουργέ και Γενικοί Γραμματείς

Εδώ και πολλούς μήνες, οι εν θέματι υπηρεσίες μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που έχουν ενταθεί και κορυφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, συγκεκριμένα:

Η Δ.Ο.Υ Μυτιλήνης λειτουργεί στην οδό Κουντουριώτη στο λιμάνι της Μυτιλήνης και το κτίριο τόσο από την πρόσοψη όσο και από τις πλευρικές του εισόδους τελεί σε κατάσταση πολιορκίας, με την συσσώρευση τόσων ανθρώπων, που στερούνται χώρου για τις πιο βασικές βιολογικές τους ανάγκες, με αποτέλεσμα και η συναλλαγή μη τους πολίτες να γίνεται προβληματική αλλά και οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν ενδεχόμενο σοβαρό κίνδυνο της υγείας τους καθώς και οι δεκάδες πολίτες που προσέρχονται για εξυπηρέτηση τους από τη Δ.Ο.Υ.

Επίσης κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων οι υπάλληλοι εισέρχονται σε χώρους στους οποίους έχουν καταλύσει οι μετανάστες με πιθανές επιπτώσεις επίσης για την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Το Αυτοτελές γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Λέσβου, στεγάζεται στο χώρο του λιμένα Μυτιλήνης (κτίριο Τελωνείου) στο σημείο που επί αρκετό καιρό γίνεται ο έλεγχος και η ταυτοποίηση προσφύγων και μεταναστών.

Στον χώρο υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων που περιμένουν τη σειρά καταγραφής, ή το πλοίο ή μη έχοντας χώρο διαμονής βρίσκουν καταφύγιο γύρω απ το κτίριο. Η κατάσταση τόσο για τη λειτουργία της υπηρεσίας και την υγιεινή του χώρου (δεν υπάρχουν τουαλέτες στο λιμάνι που να μπορούν να εξυπηρετήσουν 5.000 - 10.000 άτομα που συγκεντρώνονται), όσο και από τα επεισόδια που συχνά δημιουργούνται εγκυμονεί κινδύνους για το κτίριο αλλά και για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων. Καθημερινά οι υπάλληλοι, προκειμένου να εισέλθουν στο χώρο εργασίας είναι υποχρεωμένοι να προτρέπουν πρόσφυγες και μετανάστες, να αποξηλώσουν τις πρόχειρες σκηνές τους και να απομακρυνθούν, προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος απ' τους συναδέλφους μας, μερικές φορές και με υλικό καθαριότητας που φέρνουν οι ίδιοι. Σημειωτέον ότι το Αυτοτελές Γραφείο δεν έχει προσωπικό καθαριότητας ούτε εξυπηρετείται από συνεργείο καθαρισμού.

Σας μεταφέρουμε το σοβαρό αυτό πρόβλημα, όχι απλά για ενημέρωσή σας αλλά γιατί οι συνάδελφοι και οι υπηρεσίες μας εκπέμπουν sos και ζητούν την βοήθειά σας τόσο για την λειτουργία των υπηρεσιών, όσο και για την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Παρακαλούμε για τις ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Στέλλα Πατίκα

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτρης Κοταρίδης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο