Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απόφαση - σταθμός για τις πρόωρες συντάξεις των ανδρών

Δικαστική απόφαση δικαιώνει άνδρα ασφαλισμένο, ο οποίος επιθυμεί να βγει στη σύνταξη πέντε χρόνια νωρίτερα, με βάση τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών....

Απόφαση - σταθμός για τις πρόωρες συντάξεις των ανδρών

Δικαστική απόφαση δικαιώνει άνδρα ασφαλισμένο, ο οποίος επιθυμεί να βγει στη σύνταξη πέντε χρόνια νωρίτερα, με βάση τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών.

Η απόφαση - που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος» - έρχεται σε μια καίρια χρονική στιγμή, καθώς έχει παραπεμφθεί η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με θέμα την εξίσωση των ορίων ηλικίας στο Δημόσιο.

Όπως επισημαίνεται στο εν λόγω δημοσίευμα, σε περίπτωση που «επεκταθεί» η εξίσωση, οι άνδρες θα μπορούν να βγαίνουν στη σύνταξη έως και 17 χρόνια νωρίτερα απ ό,τι σήμερα.

Πρόκειται για απόφαση του Τμήματος 331 του Διοικητικού Πρωτοδικείου, που αφορά ασφαλισμένο στο Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων.

Στην απόφαση τονίζεται πως «διατάξεις που καθιερώνουν για τη χορήγηση σύνταξης στον άνδρα ως πρόσθετη προϋπόθεση τη συμπλήρωση ορίου ηλικίας μεγαλύτερου απ αυτό που απαιτείται για τις γυναίκες εισάγουν, εν όψει των ήδη κρατουσών κοινωνικών συνθηκών, αδικαιολόγητη διάκριση επί τη βάσει του φύλου και επομένως ως αντικείμενες στα άρθρα 4 παρ.2 και 116 του Συντάγματος δεν μπορούν να τύχουν εφαρμογής. Συνεπώς, θα πρέπει, περιαιρομένης ως αντισυνταγματικής της περαιτέρω προϋπόθεσης του μεγαλύτερου ορίου ηλικίας και οι άνδρες να δικαιούνται συντάξεως γήρατος με τη συμπλήρωση του χαμηλότερου ορίου ηλικίας που προβλέπεται για τις γυναίκες».
Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο