Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σ. Παραδιάς: «Η ιδιωτική ακίνητη περιουσία είναι το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της ελληνικής οικογένειας, γι΄αυτό το Κράτος οφείλει να τη σέβεται και να την προστατεύει»ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΜΙΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ MEIMAΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στην πρόσκληση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μειμαράκη, που απηύθυνε στους σημαντικότερους συλλογικούς φορείς της χώρας, (στη φωτό με τον νέο Πρόεδρο του ΤΕΕ κ.Γιώργο Στασινό και τον Πρόεδρο του ΟΕΕ κ. Κωνσταντίνο Κόλλια) ανταποκρίθηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς, στα πλαίσια των επαφών της οργάνωσης με τα πολιτικά κόμματα της χώρας ενόψει των εκλογών.

Ο κ. Παραδιάς τόνισε προς τον Πρόεδρο και ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας ότι η ιδιωτική ακίνητη περιουσία είναι το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της ελληνικής οικογένειας, που αποκτήθηκε με ιδρώτα και στερήσεις, και γι΄αυτό το Κράτος οφείλει να τη σέβεται και να την προστατεύει. Επίσης ήταν μέχρι προ 5ετίας, ο σημαντικότερος εργοδότης της χώρας, και ο σημαντικότερος αιμοδότης της απασχόλησης, του ασφαλιστικού, της βιομηχανίας, του εμπορίου, των τεχνικών και νομικών επαγγελμάτων. Τόνισε ότι σήμερα υπάρχει υπερφορολόγηση των ακινήτων σε επίπεδα που δεν είναι πλέον υποφερτά από τους πολίτες και εξέθεσε τις απόψεις της ΠΟΜΙΔΑ σε σχέση με την ανάγκη εκλογίκευσης της φορολογίας των ακινήτων και σύνδεσής της με το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων, την ανάγκη άμεσης και δραστικής μείωσης του ληστρικού ΕΝΦΙΑ και ιδιαίτερα  κατάργησης του συμπληρωματικού φόρου,   δηλαδή της μετεμψύχωσης του επάρατου ΦΑΠ, ο οποίος όχι απλά επιβαρύνει αλλά στην ουσία σταδιακά «δημεύει» την αστική ιδιωτική ακίνητη περιουσία,  ενώ η τεράστιας αξίας εκτός σχεδίου γη σε όλη τη χώρα και τα νησιά της, που μόνον σε αγρότες δεν ανήκει, σκανδαλωδώς φοροαπαλλάσσεται, αφού «φορολογείται" με 1 ευρώ το στρέμμα ετησίως!!!

Η κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ, και η μετατροπή του σε πραγματικά ΕΝΙΑΙΟ φόρο ακινήτων (1 φόρος ανά ακίνητο και όχι 2), σε συνδυασμό με τα κατάλληλα φορολογικά και διοικητικά κίνητρα, θα μπορούσε να οδηγήσει ΑΜΕΣΑ σε απογείωση της οικοδομικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα στον τομέα της ανακαίνισης των υφισταμένων κτιρίων, και των συναλλαγών επί ακινήτων, οι οποίες θα φέρουν στο Κράτος υγιή φορολογικά έσοδα,  απασχόληση και "τζίρο" σε πολλούς κλάδους της βιομηχανίας, βιοτεχνίας, εμπορίου και ελευθέρων επαγγελμάτων. Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τους πρώην οικονομικά ενεργούς φορολογούμενους να έχουν μετατραπεί από πολίτες, σε πωλητές ακινήτων!

Ο κ. Παραδιάς πρότεινε στον κ. Μειμαράκη να επιδιωχθεί:

-Μειωτική παρέμβαση στις τιμές ζώνης, τους συντελεστές εμπορικότητας και παλαιότητας του συστήματος αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της χώρας και καθιέρωση μόνιμου συντελεστή κενού ακινήτου.

-Επανεκκίνηση της οικοδομής με στόχο όχι τόσο την ανέγερση νέων κτιρίων, όσο την λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση των υπαρχόντων.

-Ιδιαίτερη μέριμνα για τα διατηρητέα κτίρια, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

-Αύξηση της εισαγωγής συναλλάγματος για αγορά κατοικιών στην Ελλάδα στα πλαίσια του προγράμματος "GOLDEN VISA", μέσω της επίλυσης των διοικητικών εμποδίων λειτουργίας του θεσμού.

-Αναβίωση της κτηματαγοράς η οποία σήμερα διαθέτει μόνον πωλητές ακινήτων, και κανένα αγοραστή. Αυτή θα φέρει κυριολεκτική «νεκρανάσταση» της αξίας της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας η οποία έχει σήμερα ουσιαστικά  «κατεδαφιστεί» όχι τόσο από την κατάσταση της οικονομίας, όσο από την βαρύτατη διπλή φορολογία του ΕΝΦΙΑ. Ο κ. Παραδιάς τόνισε στον κ, Μειμαράκη ότι ο ελληνικός λαός φτώχυνε όχι τόσο γιατί του μείωσαν τη σύνταξη ή το μισθό του, όσο γιατί του "κατεδάφισαν" την αξία της ακίνητης περιουσίας του!!!


Ετικέτες για αναζήτηση ΠΟΜΙΔΑ ΕΝΦΙΑ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο