Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Α. Τσίπρας: «Θα βρούμε ισοδύναμο για το Φ.Π.Α. 23% στην εκπαίδευση»

Την αντικατάσταση του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση με ισοδύναμο μέτρο, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Όπως επεσήμανε, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αναστολή του μέτρου από την υπηρεσιακή κυβέρνηση και προσανατολίζεται στο να βρει το ισοδύναμο εκείνο που δεν θα έχει επίπτωση στα δημόσια έσοδα, ώστε να το αντικαταστήσει. Αναφερόμενος στη ΝΔ είπε ότι η υποκρισία περισσεύει, διότι το μέτρο το ψήφισε η ΝΔ στη Βουλή, χωρίς να φέρει καμία αντίρρηση.

Επισήμανε ότι το μέτρο δεν αποτελεί προγραμματική θέση και στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας: "Έχετε την εντύπωση ότι πήγαμε στη Σύνοδο στους δανειστές και είπαμε: βάλτε κι άλλα μέτρα, γιατί δεν βάζετε;", για να επισημάνει ότι ο αναγκαίος συμβιβασμός είχε και υποχωρήσεις. Σημείωσε ότι η ανάλυση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα οφέλη με την αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ και όχι της αύξησης του


Πηγή: www.news.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο