Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου το μήνα Ιούλιο

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, κατά το μήνα Ιούλιο, ανήλθε σε 5,740 δις από 5,328 δις.

Τα περισσότερα χρέη εμφανίζουν οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης, τα οποία ανέρχονται σε 2,457 δις ευρώ και τα νοσοκομεία με οφειλές 1,179 δις.


/1 Ληξιπρόθεσμες είναι οι υφιστάμενες υποχρεώσεις προς τρίτους (εκτός γενικής κυβέρνησης), που δεν εξοφλήθηκαν μετά την παρέλευση 90 ημερών από την ημερομηνία οφειλής και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων περιλαμβάνουν στοιχεία εκκρεμών επιστροφών για τις οποίες έχει εκδοθεί και εκκαθαριστεί το σχετικό ΑΦΕΚ μέχρι και το τέλος του μήνα αναφοράς.
/2 Ο φορέας της «Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας» για το έτος 2015 περιλαμβάνεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αντί του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το έτος 2014 και παλαιότερα.
/3 Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Γενικών Κρατικών Δαπανών έχουν τροποποιηθεί από 31/1/2015 από 0,63 εκατ. ευρώ σε 102,11 εκατ. ευρώ.
/4 Η μείωση των ληξιπρόθεσμων το 2014 σε σχέση με το 2013 των λοιπών νομικών προσώπων οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών δε συμπεριλαμβάνεται πλέον στο επικαιροποιημένο μητρώο της ΕΛΣΤΑΤ (Φεβρουάριος 2014).
/5 Τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ συμπεριλαμβάνουν ποσά από rebate και clawback που δεν έχουν συμψηφιστεί ακόμα.
/6 Δεν περιλαμβάνονται οι εκκρεμείς επιστροφές από τα Τελωνεία και ειδικά για τις κατηγορίες ΕΦΚ και ΦΠΑ σε βιομηχανίες, ξενοδοχεία, αλιευτικά σκάφη και πλοία καθώς και όποιες επιστροφές πραγματοποιούνται από τα Τελωνεία και αφορούν ιδιώτες ή ελεύθερους επαγγελματίες.


Ετικέτες για αναζήτηση ληξιπρόθεσμα οφειλές Δημόσιο


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο