Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σύλλογος Λογιστών Ν. Αρκαδίας: Καταχώρηση του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής δήλωσης στο Γ.Ε.ΜΗ.

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΤΗΛ.: 2710 233772-2710 227479
http://www.slfa.gr

Τρίπολη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Προς:
• το Πρόεδρο και τα μέλη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

Κοινοποίηση:
* το Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
* Ο.Ε.Ε.(Κεντρικό – Τοπικό – Επιτροπή Λογιστικών Θεμάτων)

ΘΕΜΑ:  Γ.Ε.ΜΗ. Καταχώρηση του αποδεικτικού υποβολής της φορολογικής δήλωσης.

κ. Πρόεδρε,

Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 5 της Κ.Υ.Α. 79752/30.12.2014, ορίζονται τα ελάχιστα στοιχεία τα οποία πρέπει να καταχωρούνται ετησίως στο Γ.Ε.ΜΗ.

Ειδικά  ορίζεται ως ελάχιστο ετησίως καταχωριζόμενο στοιχείο στο Γ.Ε.ΜΗ. για τις προσωπικές εταιρείες, τις ατομικές επιχειρήσεις και τους λοιπούς υπόχρεους πλην των κεφαλαιουχικών εταιρειών το αποδεικτικό υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος αυτών.

Από την ηλεκτρονική υποβολή των εντύπων  είτε Ε1 είτε Έντυπο Ν για τις  ΟΕ, ΕΕ, κ.λπ. δεν εκδίδεται έντυπο με αυτό το περιεχόμενο. Αποδεικτικό όσον αφορά το Ε1 μπορεί να θεωρηθεί η πρώτη σελίδα της εκτύπωσής του από το Taxis , αλλά αν η επιχείρηση ανήκει τη σύζυγο αυτό δεν προκύπτει από το παραπάνω έντυπο. Όσον αφορά το έντυπο Ν , δεν εκδίδεται κανένα αποδεικτικό υποβολής , παρά μόνο ταυτότητα οφειλής , όταν προκύπτει φόρος προς καταβολή. Φρονούμε πως η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του Taxis  θα πρέπει να ορίσει ποιο θα είναι το αποδεικτικό και το περιεχόμενό  του, που θα υποβάλλεται στο ΓΕΜΗ.

Η Ένωσή σας και προς τιμή σας , έδωσε την ευκαιρία στα μέλη να μπορούν να χρησιμοποιούν  τους κωδικούς του Taxis, για να μπορούν να εκδώσουν κωδικούς εισόδου στο ΓΕΜΗ. Πιστεύουμε πως με κάποιο αντίστοιχο τρόπο είναι δυνατόν , να ενημερώνονται οι υπηρεσίες του ΓΕΜΗ για την υποβολή δηλώσεων στο Taxis, από το ίδιο το Taxis, χωρίς την γραφειοκρατική διαδικασία, της εκ νέου υποβολής στοιχείων από τον φορολογούμενο.
 
Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να εισπράττετε τα τέλη όπως όλα αυτά τα χρόνια τα επιμελητήρια, και να αντλείτε τις πληροφορίες που θέλετε μέσω του taxis.

κ. Πρόεδρε,

Προτείνουμε προς την Διοίκηση της Κ.Ε.Ε.:

α) Το ΓΕΜΗ σε συνεννόηση με το Taxis να καθορίσει τι αποτελεί αποδεικτικό υποβολής δήλωσης στο Taxis

β) Το Γ.Ε.ΜΗ. να αναζητεί  και να αντλεί αυτόματα τα αποδεικτικά υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από το Υπουργείο Οικονομικών. ή εφόσον αυτό για τη συγκεκριμένη φορολογική περίοδο δεν είναι εφικτό εναλλακτικά:

γ) Η Υποβολή των εν λόγω αποδεικτικών, εφόσον δοθεί η σχετική διευκρίνηση,  να γίνει τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους.

κ. Πρόεδρε,

Μη ταλαιπωρείτε αφενός τα μέλη σας , και αφετέρου ένα ολόκληρο κλάδο των Λογιστών / Φοροτεχνικών για μια εργασία που εύκολα μπορεί να βρεθεί  από αλλού, με απώτερο  σκοπό την είσπραξη των τελών. Ως εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα, πρέπει να σταθείτε στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις , προτείνοντας αλλά και κάνοντας οι ίδιοι ό,τι είναι δυνατόν  για τον περιορισμό της μάστιγας της ελληνικής οικονομίας , της γραφειοκρατίας.

Έχετε την ευκαιρία και πρέπει να προσφέρετε μια υπηρεσία στα μέλη σας, απαλλάσσοντάς τους από την παραπάνω υποχρέωση , και για αυτή τη φορολογική χρήση , αν δεν είναι δυνατή η υλοποίηση της πρότασής μας , από το ενδεχόμενο να επιβληθούν πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής δικαιολογητικών, κάνοντας δεκτή το αίτημα για υποβολή των αποδεικτικών μέχρι τέλος του έτους , συνεργαζόμενοι  γι΄ αυτό με το Υπουργείο Ανάπτυξης.


Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Δ. ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας
ΕΠ. ΤΡΑΚΑΣ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης