Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Τριμερής συνάντηση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της ΕΛΠΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
   
Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 1-9-2015

Τριμερής συνάντηση, για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της ΕΛΠΑ, πραγματοποιήθηκε  στο υπουργείο Εργασίας υπό τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κ. Ανδρέα Νεφελούδη και στην οποία συμμετείχαν  ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ κ. Θεόδωρος  Κόκκινος και τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΠΑ, κ. Ελευθέριος Φιλοσίδης πρόεδρος και Γεώργιος Βελισσαρίου γενικός γραμματέας.  

Κατά τη διάρκεια της τριμερούς συμφιλιωτικής συνάντησης  καταρτίστηκε  μια συμβιβαστική πράξη που περιλαμβάνει ως αμοιβαία αποδεκτά  τα ακόλουθα:

1. Ενόψει της συσσώρευσης οφειλών του σωματείου έναντι των εργαζομένων από δεδουλευμένες αποδοχές πολλών μηνών, η ΕΛΠΑ αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει στους εργαζόμενους, στο τέλος κάθε εβδομάδας ποσό ίσο με το 70% των διαθεσίμων εσόδων του σωματείου, κατά την εβδομάδα που θα έχει προηγηθεί. Το ποσό αυτό θα διανέμεται στους εργαζόμενους ισόποσα.

2. Οι εκπρόσωποι του σωματείου αποδέχονται, εξαντλώντας κάθε όριο καλής πίστης, τον τρόπο αυτό τμηματικής εξόφλησης των απαιτήσεών τους.

3. Προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκκαθάριση του ανωτέρω ποσού κατά τρόπο διαφανή, συνίσταται Κοινή Επιτροπή αποτελούμενη από τρεις εκπροσώπους της διοίκησης της ΕΛΠΑ και τρεις εκπροσώπους των εργαζομένων. Στην Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάζει κάθε Παρασκευή, θα παρουσιάζεται από τους υπεύθυνους του λογιστηρίου αναλυτικά το ύψος των εσόδων και ο τρόπος διανομής τους στους εργαζόμενους, θα χορηγείται δε στους εκπροσώπους των εργαζομένων κάθε στοιχείο το οποίο ζητούν σε σχέση με την λογιστική κατάσταση του κοινωφελούς σωματείου ΕΛΠΑ.

4. Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής των ποσών στους εργαζόμενους κατά τα ανωτέρω, καθώς και στην περίπτωση αθέτησης της υποχρέωσης για παροχή στοιχείων προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων, η παρούσα συμφωνία δεν αναπτύσσει καμία δεσμευτικότητα.


Ετικέτες για αναζήτηση δεδουλευμένα ΕΛΠΑ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο