Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Tέλος οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από την εφορία

Στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων προσβλέπει το οικονομικό επιτελείο, με την υπό μελέτη κατάργηση των «αιφνιδιαστικών» έκτακτων φορολογικών ελέγχων...

Tέλος οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από την εφορία

Στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων προσβλέπει το οικονομικό επιτελείο, με την υπό μελέτη κατάργηση των «αιφνιδιαστικών» έκτακτων φορολογικών ελέγχων.

Την κατάργησή τους έχουν ζητήσει εκπρόσωποι του ελληνικού παραγωγικού κόσμου, το ΔΝΤ, αλλά και ξένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε επενδύσεις στη χώρα, καθώς θεωρούν σοβαρό αντικίνητρο τους ελέγχους αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα είχαν θέσει και επιχειρηματίες της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ με μία μακρά σειρά ζητημάτων που εφόσον ρυθμίζονταν, θα επέτρεπαν την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στην Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτά, ήταν η συγκέντρωση αρμοδιοτήτων υποδοχής επενδύσεων σε έναν μόνο φορέα, οι αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα και η κωδικοποίηση της επενδυτικής νομοθεσίας.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει την άρση αρκετών από τα αντικίνητρα που διαπιστώνουν οι ξένοι επενδυτές, ενώ ειδικά όσον αφορά την τυπική κατάργηση των έκτακτων φορολογικών ελέγχων, αυτή θα προβλέπεται στο νομοσχέδιο για πάταξη της φοροδιαφυγής, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Εxpress
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο